Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Amenda primita de un taximetrist care percepea un tarif mai mare decat cel afisat

Postat la: 07.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Taximetristii bucuresteni continua sa-si insele clientii, chiar si dupa ce sarbatorile de iarna au trecut. Sambata seara, de pilda, politistii de la rutiera au depistat, in urma unei razii, un sofer care isi pacalea clientii cu un tarif mult mai mare pe aparat decat cel afisat pe portiera masinii.

Firma pentru care lucra a fost amendata cu 5000 de lei, iar protagonistul s-a ales cu o amenda de 2.500 de lei. Doi taximetristi s-au ales si cu dosar penal, avand permisul de conducere suspendat. In cateva ore, au fost verificate 170 de masini si au fost aplicate 96 de amenzi. Au fost identificati 17 conducatori de autoturisme care nu detineau autorizatie taxi valabila, dispunandu-se masura complementara a suspendarii dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioada de 6 luni, prin retinerea certificatului si placutelor de inmatriculare.

De exemplu, a fost gasit un conducator auto in varsta de 62 de ani care nu detinea autorizatie taxi valabila si avea dreptul de a conduce suspendat, context in care s-a intocmit dosar de cercetare penala. "Totodata, din verificarile ulterioare s-a stabilit ca persoana in cauza avea intocmite mai multe dosare de cercetare penala pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul avand dreptul de a conduce suspendat", a anuntat Brigada Rutiera. Un alt sofer a fost prins cand efectua transport public de persoane in regim de taxi, fara a detine certificat de atestare a pregatirii profesionale.

"Cu ocazia controlului s-a constat faptul ca nu detine autorizatie taxi valabila, fapt pentru care s-a dispus masura suspendarii dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioada de 6 luni, prin retinerea certificatului de inmatriculare si a placutelor cu numarul de inmatriculare. De asemenea, autoturismul era dotat cu un aparat de taxat prin intermediul caruia putea sa modifice tariful curselor", au mai precizat politistii. Soferul a fost sanctionat cu amenda contraventionala in cuantum de 5.000 de lei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE