Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ambasadorul Rusiei în Turcia, asasinat. Vladimir Putin a convocat şefii serviciilor de securitate

Postat la: 19.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ambasadorul Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, a fost împuşcat luni, în timp ce participa la o expoziţie, în oraşul Ankara. Ambasadorul a decedat la spital din cauza rănilor suferite, anunţă surse citate de agenţiile de presă ruse.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost informat despre asasinarea ambasadorului în Turcia, convocând o reuniune a serviciilor de securitate, în timp ce Statele Unite au condamnat atacul terorist. "Doar moartea mă va scoate de aici. Toţi cei care au participat la actele de opresiune de la Alep vor plăti", explicat teroristul înainte de a fi împuşcat mortal de forţele speciale. Surse citate de Interfax au declarat că atacatorul ar fi reuşit să intre la eveniment prezentând o legitimaţie de poliţie falsă. Russia Today a dezvăluit că atacatorul a fost un refugiat sirian.

Rusia solicită convocarea Consiliului de Securitate ONU după asasinarea ambasadorului rus în Turcia, Andrei Karlov, catalogând incidentul drept "terorist". Naţiunile Unite au condamnat atacul armat soldat cu moartea ambasadorului Rusiei în Turcia, Andrei Karlov. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost informat despre asasinarea ambasadorului în Turcia, convocând o reuniune a serviciilor de securitate, în timp ce Statele Unite au condamnat atacul terorist.

Ambasadorul Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, a decedat la spital din cauza rănilor suferite în atacul terorist comis luni după-amiază la Ankara, anunţă surse citate de agenţiile de presă ruse. Conform autorităţilor turce, autorul atacului armat, un terorist islamist, a fost eliminat de forţele speciale ale poliţiei turce. Atacatorul a evocat asediul lansat de armata siriană, cu sprijinul Rusiei, asupra oraşului Alep, situat în nord-vestul Siriei.

Surse citate de Interfax au declarat că atacatorul ar fi reuşit să intre la eveniment prezentând o legitimaţie de poliţie falsă. Russia Today a dezvăluit că atacatorul a fost un refugiat sirian. Conform autorităţilor turce, autorul atacului armat, un terorist islamist, a fost eliminat de forţele speciale ale poliţiei turce. "Nu uitaţi de Alep! Noi murim în Alep, voi muriţi aici", a strigat atacatorul.

Andrei Karlov a fost împuşcat în timp ce participa la o expoziţie în cadrul Galeriei de Artă Contemporană din Ankara, a transmis Ambasada Rusiei, citată de site-ul agenţiei Tass. Conform postului CNN Türk, Andrei Karlov este în stare critică. În atac au fost rănite alte trei persoane, relatează postul NTV. Potrivit unor surse, imediat după atacul de la Galeria de Artă Contemporană, au izbucnit schimburi de focuri între presupuşi terorişti şi serviciile de securitate. Incidentul intervine pe fondul protestelor masive care au avut loc în Turcia faţă de intervenţia militară a Rusiei în Siria.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE