Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Alina Mungiu-Pippidi in razboi cu Nicusor Dan: "As vrea sa stiu si eu cine a scos oamenii in strada!"

Postat la: 19.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Alina Mungiu-Pippidi, președinta Societății Academice Române, şi-a exprimat dubiile cu privire la extraordinara mobilizare a miilor de protestatari care au ieşit în stradă în Bucureşti, dar şi în multe alte oraşe din ţară pentru a-şi exprima revolta faţă de controversatele ordonanţe de urgenţă pentru graţiere şi amnistie.

„Sunt sigură că oamenii care au ieşit în stradă sunt de bună credinţă, dar aş vrea să ştiu şi eu cine i-a chemat. Noi organizăm demonstranţii de la Roşia Montană încoace; să se ajungă la viteza la care aceste evenimente au strâns 10.000 de oameni nu e uşor, ai avea nevoie de nişte relee mai puternice pe Facebook care te ajută. Şi releele acelea nu prea aparţin societăţii civile, să ştiţi", a explicat editorialista de la România Liberă, în cadrul emisiunii „Dosar de politician" de la B1.

„Sunt ONG-uri care iau bani mulţi şi sunt ataşaţi pe lângă un Doi şi-un sfert (Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă), de exemplu", a adăugat preşedintele SAR. Pippidi a mai precizat că a întâmpinat greutăţi mari în a organiza protestele împotriva exploatării zăcămintelor de la Roşia Montană, din 2013, la care s-au dat un număr „copleşitor de amenzi". „Să vedem câte amenzi se vor da mâine-poimâine pentru demonstraţiile de azi", a comentat preşedintele SAR. Anterior, Alina Mungiu Pippidi sugerase, într-un articol postat pe "România Curată", că USR, partidul condus de deputatul Nicușor Dan, ar fi fost sprijinit de SRI.

"Putem investiga ce firme are SRI și în ce organe de presă au acțiuni direct sau indirect? Măcar să ne propunem să vedem imperiul manipulării de aproape? USR, prin Matei Păun, a făcut dealul cu „tehnocrații" în schimbul promiterii sprijinului de presă, care pînă atunci băgase USR sub preș, cum fac cu tot ce e spontan și unde nu plătește nimeni. A cui presă e aceea, dacă pot să întreb, că tehnocrații în sine nu aveau nici un fel de presă, ce să mai spun de KJ, care are presă mai ales proastă? Cine de fapt controlează așa de mult din presă și are birouri la Cotroceni și guvern, mai ales cea electronică, încît poate face asemenea tîrguri? Nu cumva?", a scris Pippidi. În replică, Nicușor Dan a declarat că îi va cere socoteală în instanţă lui Pippidi, susținând că partidul său nu a fost ajutat de SRI.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE