Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Alina Bica, vizată într-un nou dosar penal

Postat la: 14.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fosta șefă DIICOT, Alina Bica, este cercetată într-un nou dosar penal, al patrulea, pentru abuz în serviciu, în legătură cu atribuirea unor contracte IT pentru Ministerul Justiţiei.

Procurorii susțin că Bica şi folosit influenţa asuora unui director IT din Ministerul Justiţiei pentru ca acesta să atribuie un contract către o anume firmă, potrivit rechizitoriului din dosar. Directorul respectiv, Ion Krech, a fost deja trimis în judecată pentru atribuirea acestui contract, iar partea care îi priveşte pe Alina Bica a fost disjunsă. În rechizitoriul prin care Krech a fost deferit Justiţiei, procurorii de la DNA Ploieşti arată firele prin care era manevrat directorul Krech.

Secretarul de stat Alina Bica i-ar fi promis că va fi numit director plin la IT dacă ia şpagă şi ajută compania Siveco să obţină contractul privind platforma de E-learning. În acest dosar a fost implicat şi Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor, care şi-a recunoscut vinovăţia şi a a fost deja condamnat la 3 ani şi 10 luni de închisoare şi confiscarea sumei de 90.000 de euro proveniţi din trafic de influenţă şi spălare de bani.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE