Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Alina Bica, trei ani şi şase luni de închisoare cu executare

Postat la: 26.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Alina Bica a primit pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului, nu pentru luare de mită, acuzaţia care era în rechizitoriul procurorilor.

Horia Simu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru cumpărare de influenţă, nu pentru dare de mită, iar Şerban Pop a primit pedeapsa de cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă, nu pentru complicitate la dare de mită, faptă pentru care fusese trimis în judecată de procurorii DNA. Instanţa a mai dispus confiscarea de la Şerban Pop a sumei de 150.000 de euro şi a ridicat sechestrul de pe bunurile Alinei Bica. Cei trei inculpaţi şi procurorii pot contesta sentinţa la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care va da o decizie definitivă în acest dosar.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut condamnarea Alinei Bica la o pedeapsă cu executare, aplicarea unei pedepse complementare pe o perioadă de cinci ani, confiscarea a 17.500 de euro şi menţinerea măsurilor asigurătorii. De asemenea, DNA a solicitat condamnarea la pedepse cu executare a fostului şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Şerban Pop şi confiscarea de la acesta a 150.000 de euro, precum şi a lui Horia Simu. Avocaţii Alinei Bica au solicitat achitarea acesteia, arătând că fapta de care este acuzată nu poate fi probată.

La ultimul termen de judecată, Alina Bica a spus că nu poate accepta să se ducă la puşcărie pentru 17.000 de euro, bani pe care nu i-ar fi luat. În septembrie 2015, fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop au fost trimişi în judecată pentru luare de mită şi respectiv complicitate la dare de mită, pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu, acuzat de dare de mită.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE