Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Alina Bica, fosta sefa DIICOT, a fost data in urmarire generala de Politia Romana

Postat la: 28.06.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, condamnata definitiv la 4 ani de inchisoare cu executare in dosarul in care era acuzata de favorizarea faptuitorului, a fost data oficial in urmarire generala de Politia Romana, care a postat pe site o fotografie a acesteia.

Politistii au solicitat instantei emiterea unui mandat european de arestare si a unei cereri de urmarire internationala. Alina Bica a fost condamnata definitiv, marti, de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, la 4 ani de inchisoare cu executare in dosarul in care era acuzata de favorizarea faptuitorului. In acelasi dosar, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a fost achitat de judecatorii Instantei supreme. Judecatorii au respins apelurile formulate atat de cei doi, cat si cel al Directiei Nationale Anticoruptie.

Potrivit DNA, pe 24 septembrie 2013, DIICOT a dispus in dosarul Romgaz sechestru asigurator asupra bunurilor imobile detinute de Adriean Videanu pana la concurenta sumei de 277.000.000 lei, inclusiv asupra a 80 de actiuni detinute de acesta la SC Titan Mar SA. In perioada urmatoare, cu ajutorul Alinei Bica, Adriean Videanu a reusit sa instraineze actiunile pe care le detinea la Titan Mar, operatiune facilitata si de faptul ca, inainte de impunerea sechestrului, fostul ministru al Economiei a facut demersuri pentru transformarea celor 80 de actiuni nominative pe care le detinea in actiuni la purtator.

DNA mai arata ca, dupa ce a fost pus sub acuzare in dosarul Romgaz, Adriean Videanu a facut mai multe plangeri la DIICOT impotriva instituirii sechestrului, toate fiind insa respinse. Cu toate acestea, la data de 25 februarie 2014, procurorul-sef al DIICOT Alina Bica, desi nu avea competenta, a admis o plangere depusa de Videanu si a dispus ridicarea sechestrului pe actiuni.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE