Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Alina Bica: Florian Coldea a intervenit în dosarul fratelului Laurei Codruţa Kovesi

Postat la: 21.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica susţine că fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea a acționat pentru a o proteja pe Laura Codruţa Kovesi. Bica a declarat că totul a pornit de la un dosar care îl viza pe fratele lui Kovesi, potrivit.

"M-am aflat prinsă în două focuri, pe de o parte doamna Kovesi, pe de alta domnul Coldea, urmare a refuzului meu de a cooperare în termenii doriți de dumnealui." Ea a spus că I s-a sugerat că ar trebui să verifice competența DIICOT și să ia decizia de declinare a dosarului. Potrivit fostei șefe a DIICOT, dosarul în care era vizat fratele Laurei Codruța Kovesi, Sergiu Lascu, a fost clasat, după ce a fost declinat de la DIICOT, la DNA, aspect pe care l-a citit în presă.

Dosarul despre care a vorbit fosta șefă a DIICOT, este cel privind Transgaz, deschis în 2014. În opinia lui Bica, dacă dosarul s-ar redeschide, fratele fostei şefe a DNA ar putea răspunde pentru fapte penale. In 2016, Bica l-a acuzat pe Florian Coldea că i-ar fi cerut să nu-l mai urmărească penal pe omul de afaceri Ovidiu Tender, apoi i-a făcut plângere penală la DNA pentru favorizarea infractorului.

În noiembrie 2016 Alina Bica a fost condamnată în primă instanță de către ÎCCJ la patru ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului. În ianuarie 2018, ea a ajuns în Costa Rica, iar câteva luni mai târziu a fost arestată, în vederea extrădării. În decembrie anul trecut, magistraţii instanţei supreme au suspendat punerea în aplicare a pedepsei de 4 ani cu executare, după ce avocaţii fostei şefe DIIOCT au contestat completul de 5 judecători.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE