ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Alerta maxima! Coreea de Nord a facut arme nucleare miniaturizate

Postat la: 20.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Coreea de Nord susţine că a miniaturizat, cu succes, arme nucleare, fapt care le va permite să le lanseze împreună cu rachetele, anunţă Comisia de Apărare a ţării. „Am început miniaturizarea şi diversificarea armelor nucleare de multă vreme", anunţă Comisia de Apărare a Coreei de Nord, citată de agenţia de ştiri centrală coreeană.

„Am ajuns şi într-o fază în care cea mai mare acurateţe a armelor este specifică nu doar rachetelor de rază scurtă şi medie, ci şi rachetelor cu rază lungă. Nu ascundem acest fapt", se adaugă în comunicat. Pe 8 mai, Coreea de Nord a anunţat că a testat cu succes o rachetă balistică trasă de pe un submarin. Însă experţii şi un amiral american susţin că imaginile care îl arată pe liderul Kim Jong-un uitându-se la cum se lansează rachetele sunt false şi că statul s-ar putea afla la ani întregi distanţă de această tehnologie, notează AFP.

Amiralul James Winnefeld a declarat la Washington că e posibil ca nord-coreenii să nu aibă capabilităţi pentru rachete balistice, iar inginerii aerospaţiali nemţi Markus Schiller şi Robert Schmucker, de la „Schmucker Technologie", susţin că imaginile ar fi fost manipulate pentru a servi propagandei. Potrivit convenţiilor internaţionale, Coreea de Nord nu are voie să testeze rachete, lansându-le de pe submarine, iar SUA au condamnat presupusele teste, notează „International Business Times".

În octombrie 2014, generalul Curtis Scaparrotti, comandant al forţelor americane din Coreea a declarat reporterilor că nord-coreenii ar putea avea capacitatea de a dezvolta arme nucleare miniaturizate. „Cred că, date fiind capabilităţile lor şi timpul dedicat acestui proiect, e posibil să fi reuşit să dezvolte aşa ceva", declara la acea vreme generalul american.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE