Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Alerta in Romania! Un nou focar de pesta porcina africana a fost descoperit in vestul tarii

Postat la: 07.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Stare de alerta in Romania dupa ce a fost descoperit un nou focar de pesta porcina africana in vestul tarii.

„Pe data de 6 iulie, Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala Bucuresti (I.D.S.A.) - Laboratorul National de Referinta pentru Pesta Porcina Africana a confirmat prezenta virusului Pestei Porcine Africane la porcii dintr-o gospodarie din localitatea Crestur, judetul Bihor. Conform procedurilor, DSVSA Bihor a luat imediat masuri: punerea sub supraveghere sanitara veterinara a exploatatiei, au fost impuse restrictii de miscare, s-a efectuat dezinfectia exploatatiei afectate, a spatiilor de cazare ale porcilor, a aleilor, a perimetrelor, a ustensilelor si a obiectelor potential contaminate.

Pentru a preveni raspandirea bolii, au fost sacrificati porcii bolnavi si cei care au fost in contact cu acestia si s-a realizat ecarisarea cadavrelor. Totodata, au fost recoltate probe pentru examene de laborator de la animalele moarte si sacrificate (57 de capete). Centrul Local de Combatere a Bolilor Bihor s-a reunit pentru adoptarea planului de masuri privind controlul, combaterea si eradicarea pestei porcine africane, precum si pentru adoptarea zonelor de restrictii.

Ancheta epidemiologica este in desfasurare. Facem precizarea ca pesta porcina africana nu afecteaza oamenii, neexistand nici cel mai mic risc de imbolnavire pentru oameni, acest virus avand, insa, impact la nivel social din punct de vedere economic", se arata in comunicatul ANSVSA.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE