Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












ALDE politizeaza Electrica, cum nu a mai fost de pe vremea PCR

Postat la: 17.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Electrica este listata pe bursele de la Bucuresti si Londra. Actionarii privati detin peste 51% din totalul actiunilor.

Pe 26 octombrie va avea loc o Adunarea Generala a Actionarilor Electrica in care vor fi alesi noii administratori. Pe cele 7 locuri de membrii in consiliul de administratie al Electrica sunt 9 candidati: 3 straini( Arielle Marie Malard de Rothschild, Pedro Mielgo Alvarez si Willem Jan Antoon Henri Schoeber), sustinuti de investitorii institutionali si fondurile de investitii si de pensii si care, aproape sigur, isi vor pastra mandatele si 6 candidati romani, pentru cele 4 locuri ramase. Sa vedem cine sunt remarcatii, prin ce se disting si ce "numitor comun" au.

Busu Cristian, presedintele in functie al Consiliului de Administratie Electrica a fost o lunga perioada consilier la cabinetul lui Tariceanu, presedintele ALDE. A obtinut primul mandat de administrator independent la Electrica in urma unui fals in declaratii, pe care l-am probat si semnalat public la finalul anului trecut si pentru care am facut si plangere penala. Parchetul "doarme", dar "doarme" si ASF-ul care a avizat, ulterior, favorabil cadidatura lui Busu pentru Consiliul de Administratie al SIF Oltenia.

Bogdan Iliescu, administrator in functie la Electrica si presedintele comitetului de nominalizare si remunerare, este fiul lui Gheorghe Iliescu, vicepresedinte ALDE si consilier judetean Arges. Dar Bogdan Iliescu este si membru in Consiliul de Supraveghere la Transgaz, operatorul sistemului national de transport gaze. Din momentul in care Electrica Furnizare, subsidiara a Electrica, si-a luat licenta de furnizor de gaze naturale, Bogdan Iliescu este in incompatibilitate si avea, conform legii, 30 de zile sa renunte la una din functii. Incompatibilitatea trebuia sesizata chiar de comitetul al carui presedinte este Bogdan Iliescu. Dar a "dormit in papuci" si ANRE, motiv pentru care Comisia Europeana e pe cale sa deschida procedura de infringement pentru incalcarea Directivei 73/2009 de catre Romania.

Ioana Dragan, administrator in functie, a avut sustinerea fostului ministru Victor Grigorescu, dar a ramas " copilul ploii".

Gicu Iorga, administrator provizoriu in functie, fost membru PNL, PD, PDL și acum ALDE, este susținut și promovat de șeful său pe linie de partid, Toma Petcu, ministru al Energiei și șef al organizației ALDE Giurgiu, cel care anul acesta i-a facut cadou lui Gicu Iorga si functia de Secretar General al Ministerului Energiei.

Noile propuneri ale Ministrului Energiei, Toma Petcu sunt:

Doina Dascălu,fost vicepereşedinte al Curţii de Conturi este fina lui Dan Radu Ruşanu, care este la rândul său naşul lui Daniel Chiţoiu, sforarul si omul cu banii ALDE, dar si fost coleg cu Doina Dascalu la MF, ambii erau secretari de stat. In calitate de Vivepresedinte al Curtii de Conturi, Doina Dascalu a aprobat mai multe hotarari prin care ii sunt imputate Electrica sume de peste 1 miliard de euro si pe care Electrica le-a contestat si actiunile sunt pe rolul instantelor de judecata. Sunt curios ce atitudine va avea in cadrul Consiliului de Administratie: apara interesele Electrica sau apara hotararile Curtii de Conturi, la care a fost parte?

Avocatul Ciprian Constantin Iacob, a fost membru PNL, presedinte judetean PLR(precursorul ALDE, inainte de fuziunea cu PC) fost candidat independent la primăria oraşului Târgovişte, iar acum este membru ALDE Dambovita.

Ce "numitor comun" au 5 din cei 6 candidati? Corect, depind de ALDE! In mod cert, Ioana Dragan urmeaza a pierde mandatul, astfel incat ALDE urmeaza a avea la Electrica 4 administratori din 7. Acum intelegeti de ce au fost respinse cele doua candidaturi independente de factorul politic? Si uite asa, baroneasa de Rothschild urmeaza sa joace pe maneaua baronilor ALDE.

Ridic cel putin doua intrebari:

Statul Roman, prin institutiile sale care garanteaza si apara suveranitate si independenta statului, CE PARERE AU, fata de tentativa ALDE de a prelua controlul unei societati cu rol determinant in siguranta tarii? Ce ar mai trebui sa faca ALDE, prin bratul sau Ministerul Energiei, eventual sa treaca la "nationalizarea profiturilor in interesul partidului", ca sa vedem si o reactie a actionarilor semnificativi BERD, fondurile straine de investitii, banci si fonduri de pensii.

PS toate informatiile sunt preluate din surse publice si verificate.

Gabriel Dumitrascu

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE