Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ajutor financiar de 1.000 de lei pentru copiii cu handicap

Postat la: 14.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Primăria Capitalei vrea să acorde familiilor un ajutor financiar de 1.000 de lei pentru copiii cu handicap. Proiectul va fi discutat în ședința de astăzi a Consiliului General al Municipiului București.

Proiectul prevede acordarea unui ajutor de 1.000 de lei familiilor care au copii cu handicap, iar sumele vor fi acordate de către Direcția Generală de Asistență Socială a Muncipiului București. Pentru a primi acest ajutor, familiile în cauză trebuie să aibă domiciliul sau reședința pe raza Bucureștiului și să depună o cerere la Direcția Generală de Asistență Socială a Muncipiului București, împreună cu actele doveditoare.

Actele necesare pentru a primi un ajutor financiar de 1.000 de lei pentru copiii cu handicap

certificat de solicitare
certificat de naștere, în original și copie al copilului (pentru copiii până în 14 ani)
act de identitate al reprezentantului legal, în original și copie
act de identitate al celuilalt părinte, în original și copie; dacă este decedat, copie după certificatul de deces; dacă este divorțat, copie după certificatul de divorț
copie după certificatul de căsătorie sau de divorț al părinților
act de identitate al copilului, în original și copie (pentru copiii peste 14 ani)
certificat de încadrare în grad de handicap, în original și copie
extras de cont pentru persoanele care solicită transfer bancar
decizie tutore și act de identitate tutore (copie și original) - unde e cazul
hotărâre plasament și act de identitate asistent maternal (original și copie) - unde e cazul
dosar cu șină

Potrivit expunerii de motive a primarului Capitalei, la începutul anului 2017 erau înregistraţi aproape 5.000 de copii cu handicap, mai mult de jumătate dintre ei cu handicap grav.

„Conform datelor statistice furnizate de către Autoritatea Naţională pentru Persoane cu Dizabilităţi, în trimestrul I al anului 2017 erau înregistraţi un număr total de copii cu handicap de 4.666, din care: 3.229 copii cu hadicap grav, 914 copii cu handicap accentuat, 486 de copii cu handicap mediu şi 37 de copii cu handicap uşor. Dată fiind această situaţie, părinţii trebuie sprijiniţi de către stat în îngijirea, creşterea şi dezvoltarea armonioasă a copilului cu handicap, în cadrul familiei", explică iniţiatorii proiectului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE