Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Actorul Victor Rebengiuc a devenit Cavaler al Ordinului Steaua Romaniei

Postat la: 18.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Actorul Victor Rebengiuc a fost decorat cu Ordinul Steaua Romaniei in rang de Cavaler de catre presedintele Klaus Iohannis, intr-o ceremonie care a avut loc, miercuri, la Palatul Cotroceni, cei prezenti tinand si un moment de reculegere in memoria actritei Olga Tudorache.

In alocutiunea sa, Victor Rebengiuc a elogiat personalitatile teatrului si cinematografiei romanesti care au contribuit la formarea sa ca actor: Aura Buzescu, Lucia Sturdza Bulandra, Liviu Ciulei, Lucian Pintilie, Silviu Purcarete, Vlad Mugur s.a. Rebengiuc a invocat si memoria actorilor care au facut din generatia sa: George Constantin, Amza Pellea, Silvia Popovici, Gina Patrichi, Gheorghe Cozorici, Sanda Toma s.a. "Sunt si ei aici alaturi de mine, in aceasta decoratie, si va multumesc si in numele lor", a spus Victor Rebengiuc, citeaza Mediafax.

Nascut pe 10 februarie 1933, Victor Rebengiuc este considerat dupa peste 60 de ani de activitate, unul dintre cei mai mari actori romani, cu roluri memorabile atat in teatru, cat si in film. Este actor la Teatrul Bulandra din Bucuresti din anul 1957, dar a jucat si pe scena Teatrului National si a Teatrului Mic. Din 1965 este casatorit cu actrita Mariana Mihut, care a fost prezenta la ceremonia de la Cotroceni.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE