Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Activitate seismica mult prea intensa. Încă un cutremur în Vrancea

Postat la: 12.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Seismografele INFP au detectat joi dimineaţă un cutremur de pământ produs în zona Vrancea, la ora 08.28. Cutremurul a avut o magnitudine de 2,9. Chestiunea e, insa, ca sunt mult prea multe cutremure de cateva luni incoace, o activitate seismica neobisnuita, ceea ce arata ca placa tectonica din Vrancea e supusa unor mari presiuni.

De la începutul anului, în România s-au produs 11 cutremure cu magnitudini între 2,2 și 4,1 grade pe scara Richter. Cel de joi dimineaţa s-a produs la ora 08.28 la o adâncime de 104,1 km. Anul trecut, în Vrancea au avut loc două seisme cu magnitudini de 5,3 grade pe scara Richter, unul în 24 septembrie, la ora locală 2:11, și celălalt pe 28 decembrie, la ora locală 1:20.

Pe de alta pare, pe "partea cealalta" a Terrei, diametral opusa se inregistreaza cu aproape aceeasi frecventa cutremure de magnitudini mult mai mari, de peste 6 grade Richter, ceea ce arata ca acolo placile tectonice sunt intr-o activitate impresionanta, iar cele de aici din România doar reactioneaza la undele de soc planetare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE