Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Acestia sunt cei patru procurori care si-au depus candidatura pentru functia de sef al Directiei Nationale Anticoruptie

Postat la: 23.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministerul Justitiei a publicat, luni, pe site-ul institutiei, lista cu cei patru procurori care si-au depus candidatura la selectia organizata pentru functia de sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Este vorba de Florentina Mirica - procuror-sef serviciu la Sectia de combatere a coruptiei din cadrul DNA, Cristian Lazar - procuror sef adjunct la Sectia urmarire penala din cadrul Parchetului General, Marius Iacob - procuror sef adjunct al DNA si Elena Grecu - procuror sef serviciu in structura centrala a DNA.

Functia de procuror sef al DNA a devenit vacanta dupa ce Laura Codruta Kovesi a fost revocata din aceasta calitate printr-un decret emis pe 9 iulie de presedintele Klaus Iohannis, care a pus in aplicare o decizie a Curtii Constitutionale.

Potrivit MJ, selectia pentru propunerea de sef al DNA se desfasoara in perioada 9 - 30 iulie. 23 iulie a fost ultimul termen de inscriere a candidaturilor. In perioada 25 - 27 iulie candidatii selectati urmeaza sa sustina interviurile cu ministrul Justitiei.

Rezultatele selectiei vor fi anuntate public pe data de 30 iulie.

"Propunerea/propunerile ministrului Justitiei va fi/ vor fi inaintate Consiliului Superior al Magistraturii - Sectia pentru procurori, in vederea obtinerii avizului acestei institutii. Ulterior obtinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justitiei inainteaza propunerea presedintelui Romaniei in vederea numirii in functia de conducere. Calendarul aprobat va putea suferi modificari in functie de numarul procurorilor inscrisi", preciza MJ.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE