Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












A murit Iulian Vlad, ultimul şef al Securităţii

Postat la: 30.09.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dupa caderea regimului comunist, Iulian Vlad a fost arestat si condamnat la 25 ani de inchisoare, ca urmare a implicariii sale in represiunile care au avut loc la Timisoara si la Bucuresti in decembrie 1989, dar a executat din pedeapsa doar patru ani.

In martie anul acesta, Andrei Ursu, fiul disidentului Georghe Ursu, a declarat pentru HotNews.ro ca a depus o plangere penala la sectia parchetelor militare de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva lui Iulian Vlad, fostul sef al Securitatii, pe care il acuza de "instigare la persecuţii pe motive politice, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, supunerea la rele tratamente si torturare a tatalui meu". „E foarte trist ca poate cel mai mare criminal din istoria Securitatii din acea perioada a ajuns azi onorabil".

El a fost membru al Partidului Comunist din 1946, iar din 1948 pana in 1951 a ocupat mai multe functii, de la cea de secretar de plasa si de judet, pana la cea de sef de sectie al Comitetului Central al Uniunii Tineretului Muncitoresc. In perioada 1952-1974, Iulian Vlad a lucrat la Ministerul de Interne, ca specialist in invatamant militar, iar din 1974 pana in 1977 a fost comandantul Scolii Militare de Ofiteri. A ramas in continuare in Ministerul de Interne, unde din 1977 pana in 1984 a fost secretar de stat, apoi adjunct al ministrului de Interne, pana in 1987, cand a preluat functiile de ministru secretar de stat si sef al Departamentului Securitatii Statului, pana in 6 ianuarie 1990, cand a fost trecut in rezerva.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE