Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












A murit fostul ambasador Mihnea Constantinescu. Meleşcanu: Este o pierdere grea pentru MAE

Postat la: 18.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat duminică, la un post de televiziune, că fostul diplomat Mihnea Constantinescu a murit sâmbătă noaptea, în străinătate, moartea acestuia fiind „o pierdere foarte grea".

„Eu personal ultima dată am vorbit acum două săptămâni (cu Mihnea Constantinescu - n.r.). Ieri, un consul al nostru a vorbit cu dânsul. Toată după-amiaza a fost foarte lucid, într-o stare foarte bună şi din păcate, până la urmă, în aceeaşi noapte, în jurul orei 12.00, a decedat. Vreau să transmit condoleanţe familiei", a declarat duminică, la un post tv, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu.

Potrivit şefului MAE, Constantinescu a fost un ambasador „de o mare calitate profesională". Diplomat de carieră, Mihnea Constantinescu a fost detaşat în 2004 de la Ministerul de Externe la Palatul Victoria, în funcţiile de director de cabinet şi de consilier diplomatic al premierului Adrian Năstase, pe care le-a ocupat pînă la sfîrşitul acelui an, cînd s-a întors în Ministerul de Externe.

La scurt timp însă, Constantinescu a fost numit consilier de stat în cadrul Cancelariei premierului Călin Popescu Tăriceanu în martie 2005, fiind eliberat din funcţie în decembrie 2008. Şi în acel caz, Mihnea Constantinescu a fost detaşat la Palatul Victoria, el păstrîndu-şi statutul de diplomat. În mai 2012, Mihnea Constantinescu a fost numit de premierul Victor Ponta în postul de consilier de stat.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE