Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












A inceput operatiunea! ANAF a luat la control mai multe banci

Postat la: 21.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul ANAF desfasoara, din 12 februarie, o inspectie fiscala la o banca, care are ca obiect impozitul pe profit datorat in perioada 2013 - 2017, se arata intr-un raspuns al Fiscului.

Banca a fost avizata in data de 10 ianuarie cu privire la efectuarea inspectiei, precizeaza documentul. DGAMC desfasoara in prezent inspectii fiscale partiale si la alte doua institutii bancare. Acestea au fost incepute in anul 2018 si vizeaza impozitul pe profit si impozitul pe veniturile obtinute din Romania de persoane juridice nerezidente in perioada 2011 - 2016, respectiv 2012 - 2017. Directia pentru mari contribuabili nu desfasoara alte actiuni de verificare la alte institutii din sistemul bancar.

Inspectiile fiscale partiale, mai sus mentionate, se desfasoara in baza analizei de risc fiscal si in cadrul acestora sunt verificate toate operatiunile si aspectele care sunt relevante pentru determinarea corecta a bazei impozabile, in perioada avizata, precizeaza ANAF. La inceputul acestui an ministrul Finantelor Eugen Teodorovici a anuntat ca ANAF se va concentra in acest an pe marii contribuabili, pe multinationale, pe companiile ce recurg la optimizari fiscale pentru a diminua platile de impozite catre stat. Ministrul a vorbit atunci de exemplul unei banci care a platit dobanzi supraevaluate, de 7 milioane de euro, bancii mama, valoarea prejudiciului fiind de 1 milion de euro.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE