Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












A fost confirmat primul deces cu virus gripal din iarna asta

Postat la: 17.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică a informat miercuri, printr-o notă publicată pe site, că, în prima săptămână a acestui an, a fost înregistrat primul deces confirmat cu virus gripal, tip B, în sezonul 2017 - 2018.

Potrivit sursei citate, este vorba despre o femeie în vârstă de 69 de ani din Bucureşti, având condiţii medicale pre-existente cunoscute, nevaccinată antigripal. De la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute, a gripei şi a SARI şi până la data de 7 ianuarie au fost confirmate cu laboratorul 35 de cazuri de gripă. În sezonul precedent, până la aceeaşi dată, fuseseră înregistrate cinci decese, toate confirmate cu virus gripal tip A, subtip H3, informează sursa citată. Până la data de 7 ianuarie au fost vaccinate antigripal 625.946 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE