Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












A fost anunţată Provincia Transilvania de Nord

Postat la: 12.12.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mai multe localităţi şi consilii judeţene din Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Bistriţa vor lansa, până în 15 ianuarie 2019, o asociere numită „Provincia Transilvania de Nord", scopul fiind consolidarea statului prin dezvoltarea economică a zonei.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, iniţiatorul ideii, a declarat că „Provincia Transilvania de Nord" nu va fi o replică la Alianţa Vestului, nefiind un proiect cu tentă politică.

„Vom lansa până în 15 ianuarie 2019 Provincia Transilvania de Nord, o asociere a preşedinţilor de consilii judeţene de la Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud, a primarilor municipiilor reşedinţă de judeţ de la Baia Mare, Satu Mare, Zalău şi Bistriţa, alături de primarii de oraşe şi municipii din cele patru judeţe. Scopul este consolidarea statului român prin dezvoltare economică a zonei, o orientare spre competitivitatea globală. Nu dorim să apărem ca o replică a Alianţei Vestului, nu suntem un proiect cu tentă politică, ne dorim doar dezvoltarea Transilvaniei de Nord. Prin acest demers nu ne dorim să avem o relevanţă doar la nivel regional sau naţional, ci să construim ceva bun şi pentru Europa şi să sprijim demersul european de a aduce, de exemplu, Ucraina, mai aproape de stabilitate şi echilibru", a spus Cherecheş.

Potrivit acestuia, nu va exista o structură în care cineva va fi numit preşedinte, ci va fi o structură colegială în care se va urmări ca proiectele discutate să fie lansate în dezbatere publică timp de două săptămâni, iar oricine va avea un punct de vedere se va putea exprima prin vot, printr-un sistem informatic. „Lansarea Provinciei Transilvania de Nord va avea loc la Bucureşti, după care va urma o altă lansare la Bruxelles", a precizat Cătălin Cherecheş.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE