Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












8 noiembrie, Sfintii Arhangeli Mihail si Gavriil. Ce este interzis sa faci in aceasta zi sfanta

Postat la: 07.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Biserica Ortodoxa ii sarbatoreste joi, 8 noiembrie, pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil.

SFINTII MIHAIL SI GAVRIIL. Biserica Ortodoxa ii sarbatoreste pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, considerati patronii spirituali ai Jandarmeriei si celebrati impreuna cu toti ingerii si arhanghelii. Cunoscuti in popor ca si sfintii voievozi, cei doi arhangheli sunt sarbatoriti cu cinste si evlavie de toata crestinatatea, in fiecare an, pe 8 noiembrie.

SFINTII MIHAIL SI GAVRIIL. Numele complet al sarbatorii este Soborul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil. Cuvantul "arhanghel" inseamna "mai mare peste ingeri" sau "cel dintai dintre ingeri", iar Sfintii Arhangheli sunt in numar de sapte - Mihail, Gavriil, Rafail, Salatiil, Uriil, Gudiil si Varahil, mentionati in Cartea Apocalipsei ca fiind cele sapte duhuri care stau in fata Tronului lui Dumnezeu. Mihail si Gavriil sunt cei mai cunoscuti dintre arhangheli, despre care se spune ca lupta in oastea cereasca pentru respectarea poruncilor lui Dumnezeu.

SFINTII MIHAIL SI GAVRIIL. In bisericile care poarta hramul sfintilor arhangheli, exista obiceiul ca fiecare credincios sa primeasca un pahar cu vin si o felie de cozonac. In ziua praznicului se mananca peste, pentru a fi sprinteni ca pestele, pentru a fi feriti de boala si de paguba.

Deoarece cei doi sunt vazuti ca pazitori ai oamenilor de la nastere pana la moarte, in credinta populara se spune ca ziua de 8 noiembrie este cea mai nimerita pentru a aprinde o lumanare, pentru a fi calauzit spre Rai in viata de Apoi.

In aceasta zi, sunt interzise treburile casnice. Cine nu se spune acestei reguli fiind sortit sa aiba parte de chin inaintea mortii. Tot in aceasta zi, se spune ca nu este bine sa lucrezi.

Evita barfele si razvratirea, altfel cei care vor recurge la astfel de lucruri vor fi urmariti de ghinion. In alta ordine de idei, cei care vor posti astazi vor fi feriti de boli si lovituri.
Rugaciune de Sfintii Mihail si Gavriil

„Dumnezeule Atotputernic, trimite-Ti Arhanghelul Tau, Mihail, spre ajutorul robului Tau (se rosteste nu), sa-l scoata din mana vrajmasilor vazuti si nevazuti! O, mare Arhanghel Mihail revarsa mir bun asupra robului lui Dumnezeu, (se rosteste numele celui care se roaga). Arhanghele Mihail, capetenia cetelor ingeresti, voievod al puterilor ceresti, al heruvimilor, al serafimilor si al tuturor ingerilor, fii mie pazitor, ajutatorla nevoie, in singuratate, la drum si pretutindeni. Izbaveste-ma, mare Arhanghel, de toate inselaciunile viclene ale diavolului si auzi-ma pe mine, pacatosul (se rosteste numele celui care se roaga), care ma rog tie si chem numele tau cel sfant. Grabeste-te spre ajutorul meu si auzi rugaciunea mea! Pe toti cei ce-mi stau impotriva biruieste-i cu puterea cinstitei si de viata facatoarei Cruci, cu rugaciunile Preasfintei Nascatoarei de Dumnezeu, cu ale sfintilor ingeri si cu ale Sfintilor Apostoli. Apara-ma de cutremure, de potop, de razboaie, de orice rau si izbaveste-ma de cel viclean, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE