Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un club de fotbal si-a declarat un fotbalist mort pentru a amana un meci: Am aflat din presa ca am murit. De fapt eu traiesc

Postat la: 29.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fernando LaFuente, jucatorul anuntat decedat de un club irlandez pentru a-si amana un meci, a afirmat ca stia de faptul ca gruparea pentru care evoluase mintise in privinta lui, dar nu se astepta sa fie declarat mort, informeaza News.ro. LaFuente nu mai juca din septembrie pentru Ballybrack FC. El a fost nevoit sa paraseasca aceasta grupare pentru o alta, Galway, deoarece se mutase cu serviciul. LaFuente lucreaza pentru o companie software, Glofox.

"Am fost avertizat ca o sa fie niste articole despre mine, dar m-am gandit ca vor fi despre faptul ca mi-as fi rupt un picior sau ceva de genul acesta. Eram acasa, dupa munca, si ma jucam pe calculator. (n.r. - Colegii de serviciu) mi-au spus ‘esti o celebritate'. Au inceput sa-mi trimita toate aceste articole din mass-media. Si asa am aflat ca eram mort", a declarat fotbalistul postului irlandez RTE.

El afirma ca a apucat sa-si informeze sotia despre ce a pus la cale fostul sau club, nu insa si mama. "Eram sambata, pe whatsapp. Stiam ca o sa se intample ceva, pentru ca m-au sunat si mi-au spus: 'Fernando, s-ar putea sa vezi ceva postat de liga pe Twitter, spunand ca ai avut un accident.' Ma gandeam ca o sa fie un accident in care mi-am rupt piciorul. Cum am aflat, le-am scris. Au raspuns imediat si mi-au spus ce s-a intamplat si si-au cerut iertare. Este ceva serios, dar o gasesc si putin amuzanta situatia. Pentru ca, de fapt, nu sunt mort. Si nimeni nu a fost ranit. Sotia mea a avut ceva tam-tam pe Facebook, dar ea stia deja totul. A trebuit sa-mi sun mama imediat, pentru ca ea nu stia nimic. A vazut fotografia mea in toate ziarele. Nu am vorbit cu ea inca, deoarece nu mi-a raspuns la niciunul dintre mesajele pe care i le-am trimis", a spus spaniolul. LaFuente mai afirma ca ia din aceasta poveste partea ei amuzanta: "Mi-am spus ca e ok, e un picior rupt. Nu mi-am pasat deoarece nu mai eram la club. De ce sa-mi fi pasat daca nu intrasem in niciun bucluc? Aceste mici minciuni, fiecare le spune o data in viata. Da, e un pic trist. Un om la douazeci si ceva de ani, cu toata viata inainte, sa moara intr-un accident. Nici nu stiu cum ma simt dupa asta. Este amuzant pentru mine deoarece mi-am vazut propria moarte."

Echipa Ballybrack FC, care evolueaza in Leinster Senior League, in Irlanda, a cerut saptamana trecuta sa i se amane un meci, mentionand ca este devastata de faptul ca i-a incetat din viata unul dintre jucatori intr-un accident de motocicleta, relateaza L'Equipe. Solicitarea a fost acceptata de liga regionala, care chiar a decis ca pe terenurile pe care se disputau celelalte meciuri sa se tina un minut de reculegere. Momentul omagiului a fost imortalizat de clubul Liffey Wanderers pe Facebook. "Ambele echipe tin un minut de reculegere in memoria jucatorului echipei Ballybrack Fernando Nuno La-Fuante, care a murit intr-un accident, cand mergea acasa de la antrenament, joi seara. Toti cei de la Liffey Wanderers sunt alaturi de familia lui Fernando si de cei de la Ballybrack FC", a fost mesajul Liffey Wanderers.

Liga din Leinster a publicat, luni, un mesaj de condoleante intr-un jurnal irlandez. Insa Fernando Nuno La Fuente, jucatorul despre care se presupunea ca a murit, este de fapt in viata. "Este ceva extrem sa procedezi astfel pentru a obtine amanarea unui meci. Noi am actionat cu buna credinta. Am organizat un minut de reculegere la meciurile din weekend pentru acest tanar. Este total ridicol. Ar fi putut pur si simplu sa nu se prezinte la meci, si atunci ar fi primit o amenda si gata", a declarat presedintele ligii, David Moran.

El a mentionat ca a contactat clubul dorind sa transmita condoleante, sa mearga sa-i aduca un ultim omagiu jucatorului si sa vada daca ii poate ajuta familia. I s-a raspuns insa ca trupul neinsufletit a fost repatriat in Spania, sambata. "Mi s-a parut ciudat. Cum poate fi repatriat sambata in Spania corpul neinsufletit al unei persoane care a murit vineri dimineata?", a afirmat oficialul. Ballybrack FC a reactionat dupa scandalul provocat prin minciuna cu privire la decesul jucatorului, precizand, pe Facebook, ca a fost vorba de "o grava eroare de judecata" si ca oficialul care a trimis mesajul la liga din Leinster a fost dat afara. "Clubul l-a contactat pe Fernando pentru a afla daca este bine si ii este recunoscator pentru faptul ca ne-a acceptat scuzele cu privire la aceasta situatie", se arata in mesajul gruparii Ballybrack.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE