Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Surpriza realizata de Ana Bogdan! A invins numărul 11 mondial si s-a calificat in turul al doilea la Australian Open

Postat la: 16.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan a reuşit să se califice în runda a doua a turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o surprinzător pe Kristina Mladenovic (Franţa), numărul 11 mondial, cu 6-3, 6-2, marţi, la Melbourne.

Ana Bogdan (25 ani, 104 WTA) a izbutit una dintre cele mai mari victorii din carieră, egalându-şi cea mai bună performanţă a sa la un Mare Şlem, după ce ajunsese în turul secund la US Open în 2016.

În primul set, Mladenovic a condus cu 1-0 şi 2-1, dar Ana Bogdan a egalat şi apoi a reuşit un break, preluând controlul jocului. Franţuzoaica a făcut break şi a egalat, 3-3, dar şi-a pierdut serviciul, iar apoi românca s-a desprins la 5-3, după ce a salvat patru mingi de break. Ana s-a impus în primul set cu 6-3, încheind cu un ghem câştigat contra-serviciu.

Mladenovic a început cu break actul secund, dar Ana Bogdan a câştigat patru ghemuri la rând, a făcut 5-3 după o nouă minge de break salvată, iar a pus capăt meciului cu 6-2.

Românca s-a impus în faţa Kristinei Mladenovic (24 ani) după o oră şi 25 de minute. În singura confruntare la nivel de senioare, în 2015, în primul tur la Moscova, Mladenovic s-a impus cu 7-6 (4), 6-3.

Interesant este că Ana Bogdan a mai învins-o pe Mladenovic la Australian Open, în 2009, la nivel de junioare, în sferturile de finală, cu 6-4, 6-2.

Mladenovic a avut 4 aşi, faţă de doar unul al Anei Bogdan, franţuzoaica a comis 7 duble greşeli (românca doar două), diferenţă mare fiind la punctele cu al doilea serviciu (47%-16% pentru învingătoare).

Ana Bogdan şi-a asigurat 80.000 de dolari australieni şi 70 de puncte WTA, făcând un pas spre top 100. Următoarea sa adversară va fi kazaha Iulia Putinţeva sau britanica Heather Watson.

Bogdan este a patra reprezentantă a României calificată în turul al doilea la Australian Open, după Irina Begu, Sorana Cîrstea şi Simona Halep. Mihaela Buzărnescu şi Monica Niculescu au pierdut în primul tur.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE