Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Serena Williams și-a ieșit din minți, în finala de la US Open

Postat la: 09.09.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Scandal uriaș în finala feminină a ultimului turneu de Mare Șlem al anului. După o oră și 19 minute de joc, japoneza Naomi Osaka, favorită 20, a trecut prima linia de sosire, scor 6-2, 6-4, depășind-o neașteptat pe Serena Williams.

La la 9-a finală la Flushing Meadows (6 câștigate și două cedate), Serena n-a avut reacție în fața niponei. Ratează astfel șansa să o egaleze la titluri pe Margareth Court, care rămâne singură în frunte, cu 24 de trofee.

Este primul titlu major pentru Osaka, care a bătuse pe Serena Williams în precedenta partidă directă, scor 6-3, 6-2, la Mastersul de la Miami, din acest an.
Carlos Ramos, amenințat: 'Ești un hoț'

Meciul a fost marcat de incidente grave. În setul secund, Serena, 36 de ani, favorită 17 la New York, și-a ieșit din minți, a rupt o rachetă, apoi l-a jignit pe arbitrul de scaun Carlos Ramos. 'Mi-ai furat un punct! Ești un hoț! Vreau să-ți ceri scuze. Îmi datorezi scuze. Am acasă o fiică, nu sunt o trișoare!', i-a strigat Serena portughezului.

Pe teren au intrat supervizorul și arbitrul turneului, Brian Earley, însă decizia lui Ramos n-a fost schimbată. 'Nu e corect', continua să-și susțină punctul de vedere sportiva din SUA, cu lacrimi în ochi, vizibil furioasă.

Văzând că Serena nu se potolește, la scorul 4-3 pentru Osaka, portughezul Ramos a pedepsit-o pe sportiva din SUA, după 3 warninguri și o rachetă distrusă, cu game pierdut. Astfel, fără să mai servească, Osaka s-a trezit distanțându-se la 5-3.

Serena Williams a refuzat să dea mâna cu Carlos Ramos, la final. 'Îmi datorezi scuze', i-a repetat Serena arbitrului de scaun.
Scandalul Serena Williams - Carlos Ramos, pas cu pas

Meciul n-a avut istoric. Nervoasă, Serena a greșit mult încă din start, iritată de forța psihică a tinerei sale rivale. La 4-1 în primul set, Naomi anulează două mingi de break. Serena primește primul avertisment (warning), pentru că i-a un semn făcut cu degetul cu antrenorul său, Patrick Mouratoglou. Mesaj codat, a interpretat Carlos Ramos, deși Serena a negat vehement. 'Dacă ține degetul sus este coaching?', s-a arătat contrariată sportiva.

Presiunea revenirii a sufocat-o pe Williams. A reacționat cu furie și a făcut 3-1 în setul doi. A urmat re-break-ul, Serena a rupt racheta și a primit al doilea warning. Decizia din primul set încă o măcina: 'Nu am trișat! Nu am primit sfaturi, e incredibil ce se întâmplă! Eu nu trișez niciodată, mai bine pierd!'.

S-a apropiat de arbitru, a urlat cu furie în direcția lui, în timp ce japoneza și-a văzut liniștită de treabă și s-a dus la 4-3, cu break în față. A urmat încă un avertisment, după ce Ramos a fost numit 'hoț' și 'mincinos', și acel penalty game primit de Serena, iar la final, lacrimi și pentru Willams, de ciudă, dar și pentru Naomi, de bucurie.

'Sunt jucători care au făcut mai rău de atât și nu au pățit așa ceva! Doar pentru că sunt bărbați... Nu se poate!', a mai exclamat, melodramatic, printre altele, tenismena de 36 de ani.
Scene nemaivăzute la festivitatea de premiere

La festivitatea de premiere de la finalul meciului, Serena a refuzat să răspundă întrebărilor, ținând un speech scurt, în care a felicitat-o pe Naomi Osaka. Nervii din timpul meciului au dispărut însă, Serena stăpânindu-și cu greu lacrimile în timpul discursului său.

Imaginile vor rămâne mai mult ca sigur în istorie. Serena încearcă să oprească huduielile îndreptate de public către arbitru și către japoneză, în timp ce, pe fundal, Osaka nu își poate controla lacrimile. De alfel, Naomi și-a cerut scuze în fața publicului pentru faptul că a câștigat partida!

„Nu vreau să fiu nepoliticoasă. Nu vreau să răspund la întrebări. Ea a jucat bine. E prima ei victorie într-un turneu de Grand Slam. Vreau să facem acest moment cel mai uşor posibil. Felicitări, Naomi! Nu o mai huiduiţi pe Naomi. A fost un an dificil pentru mine. Sper să mai vin aici şi la anul", a spus Serena.

Multe VIP-uri în tribunele arenei 'Arthur Ashe'. Alicia Keys a stat lângă Pierce Brosnan. În tribună s-a aflat și schioarea Lindsay Vonn.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE