Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












România a ajuns la un meci distanţă de semifinale. Urmează "finala" cu Danemarca

Postat la: 14.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

România a obţinut a patra victorie consecutivă la Europeanul de handbal, după ce a învins Cehia cu 30-28. Tricolorele au ajuns astfel la un meci distanţă de semifinale. Miercuri, ora 19:30, este jocul decisiv cu Danemarca.

România nu a pierdut niciodată în faţa Cehiei în handbalul feminin, indiferent de teritoriul unde s-au întâlnit sau competiţia în care au jucat. Naţionala feminină arată multe prea bine în aceste zile pentru a fi suprinsă tocmai acum de Cehia, chiar dacă este revelaţie în Suedia. "Hai, fetele!", se aude încă de la vestiare. Tricolorele sunt foarte motivate să-şi treacă în cont alte două puncte. România are pentru prima dată atacul la acest turneul final, iar Ambros Martin începe jocul cu trei noutăţi, Mădălina Zamfirescu, Crina Pintea (noutate pentru atac la prima acţiune) şi Paula Ungureanu.

Primele acţiuni ne inspiră foarte multă încredere. Cristina Neagu înscrie chiar de la prima acţiune, dar primele minute îi aparţin Crinei Pintea, care domină semicercul advers şi marchează trei goluri. Pivotul scoate, de asemenea, o aruncare de la 7 metri. România se desprinde repede la 3 goluri şi are eficienţă sută la sută în atac în primele 9 minute. Apărarea nu ţine la fel ca în meciurile precedente. Cehia este o echipă arţăgoasă, care nu face risipă de efort şi caută permanent breşe. Reuşeşete să rămână în plasa României până la pauză.

Naţionala nu are însă probleme în a controla jocul, iar staff-ul tehnic face schimbări permanent. Ba chiar le oferă Cristinei Laslo şi Cristinei Florica minute bune de joc. Doar Ungureanu, Neagu şi Manea stau mai mult de 20 de minute în teren în prima parte. În acelaşi timp a început şi pregătirea meciului cu Danemarca, fără a pune însă în pericol rezultatul cu Cehia. După 30 de minute, tricolorele intră la cabine cu 17-14.

România intră cu o formulă apropaită de primul "7" în repriza a doua, dar nu reuşeşte să "rupă" jocul. Din contră, ratează patru acţiuni, face alte două greşeli şi bagă adversara în joc. În minutul 42, Cehia egalează neaşteptat, scor 20-20, iar Ambros Martin solicită un time-out, poate neprogramat. Surpriza de la Helsingborg are chiar două ocazii de a prelua conducerea, iar staff-ul reacţionează. O schimbă pe Melinda Geiger pe post cu Aneta Udriştoiu, ritmul de pasare şi de joc se schimbă brusc. Tot jucătoarea de la Brăila apare la finalizare şi întrerupe o perioadă de câteva minute fără orizont a echipei.

România ia viteză însă în momentul în care vine şi ajutorul portarului. Denisa Dedu apară o minge unu la unu, apoi închide poarta la Salcakova, care loveşte bara. În inferioritate numerică, naţionala se descurcă excelent şi reface în minutul 51 diferenţa de la pauză: 26-23. Dar tot nu scăpăm de emoţii. Pentru echipe urmează alte patru minute de inferioritate, Cehia îşi vinde scump pielea şi revine iar la un gol: 29-28 (min. 59). Finalul liniştit pe care şi l-ar fi dorit staff-ul şi jucătoarele a devenit brusc tensionat.

Aneta Udriştoiu îşi mai face o dată numărul şi scoate o eliminare 2 minute, urmată de alte 2 minute dictate la bancă. În dublă superioritate, Crina Pintea aduce cele două puncte mult aşteptate> 30-28. Cele de fapt care ne interesau. De acum, toate gândurile zboară către Danemarca.

România - Cehia 30-28 (17-14)

Dedu, Ungureanu - portari; Udriştoiu 2, Szucs, Geiger 2, Pintea 6, Buceschi, Neagu 10, Florica, Laslo 1, Iuganu 1, Zamfir 2, Manea 2, Zamfirescu 3, Chintoan, Chiper 1. Antrenor: Ambros Martin

Satrapova, Mullnerova, Kudlackova - portari; Knedlikova 5, Rysankova 1, Salcakova 1, Ruckova, Kordovska 1, Hrbkova 5, Luzumova 7, Adamkova 1, Marcikova, Stellnerova, Weisenbilderova, Jerabkova 4, Mala 3. Antrenor: Jan Basny

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE