ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Premieră. Raliul Sibiului va avea loc pe Transalpina

Postat la: 10.03.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Peste 70 de echipaje din România și Bulgaria sunt așteptate la start pe 15 aprilie, la Raliul Sibiului, a doua etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop și prima etapă din Campionatul Național al Bulgariei Competiția din acest an se va desfășura, în premieră, integral pe asfalt și pe Transalpina, au anunțat joi organizatorii, printre care se numără, pentru prima dată, fostul campion Mihai Leu.

Organizatorii nu au ales în acest an Transfăgărășanul, din motive de securitate pentru piloți și spectatori, acest drum fiind considerat foarte periculos, față de Transalpina.
Tot o premieră, Super Speciala va fi organizată în centrul Sibiului, dând posibilitatea câtorva mii de spectatori să se bucure de spectacolul sportiv.
"Raliul Sibiului aduce multe schimbări în acest an. Considerat în trecut cea mai dificilă etapă de macadam din campionatul intern, începând din acest an, competiția se va desfășura integral pe asfalt. Pentru a îmbunătăți calitatea competiției, traseele au fost schimbate în proporție de 90 la sută, echipajele având de parcurs zeci de kilometri de probe speciale în zona Jina, Poiana Sibiului și Șugag, Oașa (județul Alba). În plus, proba care va încheia raliul, Super Speciala, va fi organizată în centrul Sibiului, pe un traseu spectaculos amenajat în zona Piața Unirii", se arată într-un comunicat remis AGERPRES.

Competiția va avea 12 probe speciale, însumând peste 110 kilometri. Acțiunea va începe miercuri, 13 aprilie, când se va deschide parcul de service amplasat în Piața Mare din centrul Sibiului. Startul festiv este programat joi, 14 aprilie, iar competiția propriu-zisă va începe vineri, 15 aprilie, când vor avea loc două probe speciale. Sâmbătă, 16 aprilie, se vor desfășura celelalte 10 probe speciale.

Raliul Sibiului este cel mai important eveniment automobilistic desfășurat în județul Sibiu, iar în acest an este organizat în premieră de către Clubul Sportiv Aria pentru Sport, în parteneriat cu AMC Racing, cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu, Consiliului Județean Sibiu, Consiliului Județean Alba și Centrului Aria.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE