Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Nationala Romaniei va juca pe noul Stadion Steaua. Toate detaliile despre arena din Ghencea

Postat la: 29.08.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Presedintele FRF, Razvan Burleanu, a anuntat ca echipa nationala a României va juca si pe noul Stadion Steaua ce urmeaza a fi construit în vederea organizarii la Bucuresti a Campionatului European din 2020.

"În calitate de suporter am venit aici prima oara înainte de 2010, cred ca la un meci al nationalei din 2009 cu Austria. Nu a fost un rezultat prea fericit atunci pentru ca s-a încheiat la egalitate. Demolarea nu e un proces care sa te bucure, ci mai degraba îti ofera posibilitatea de a rememora meciurile frumoase traite aici. Pentru jucatori acest moment are o încarcatura mult mai mare. Însa, în cele din urma, un nou stadion va fi pe acelasi amplasament. Iar asta este cel mai frumos element, faptul ca acest stadion se va moderniza. Cu siguranta echipa nationala va juca pe noul Stadion Steaua. Abordarea noastra este de a juca acolo unde infrastructura permite, fie ca e vorba de Bucuresti sau de alte orase din tara", a spus Burleanu, prezent la un eveniment organizat de Clubul Sportiv al Armatei Steaua cu ocazia începerii demolarii Stadionului Steaua.

"Avem nevoie de investitii din partea Guvernului, asa cum este acest stadion, dar si de sprijin din partea autoritatilor locale. Organizarea EURO 2020 la Bucuresti, în ciuda faptului ca pe stadionul Steaua nu se va juca niciun meci, ne va lasa o mostenire foarte clara. Vom lasa câteva stadioane în urma acestui eveniment. Termenul limita pentru construirea stadioanelor este primavara anului 2020. Din pacate, cel de-al patrulea stadion, Dinamo, nu va putea fi gata", a adaugat presedintele FRF.

Jucatori de legenda ai clubului de fotbal Steaua au pasit, marti, pentru ultima oara pe gazonul stadionului din Bulevardul Ghencea, înaintea demolarii acestuia în vederea EURO 2020, în cadrul unui eveniment organizat de Clubul Sportiv al Armatei.

Au fost prezenti componenti ai echipei care câstiga Cupa Campionilor Europeni, Miodrag Belodedici, Marius Lacatus, Gabi Balint, Adrian Bumbescu, Anghel Iordanescu, dar si reprezentanti ai formatiei care atingea faza semifinalelor Cupei UEFA în 2006, Mirel Radoi, George Ogararu si Adrian Neaga. Acestia au acordat autografe si s-au fotografiat cu cei aproximativ 70 de suporteri stelisti, iar la final au primit din partea CSA Steaua câte o mostra din gazonul stadionului pe care au jucat.

Valoarea contractului pentru demolarea Stadionului Steaua semnat de Compania Nationala de Investitii cu firmele Constructii Erbasu SA si BS Recycling SRL se ridica la 6.504.233,28 lei cu TVA.
Noul Stadion Steaua va avea o capacitate totala de 30.500 de locuri pentru spectatori, o suprafata desfasurata de 70.000 mp, 4 vestiare, spatii de cazare pentru sportivi (24 de camere), 1.070 mp de spatiu de expunere (muzeu), 980 mp de spatii comerciale, restaurant pitch-view/bar sky view.

Durata de realizare a obiectivului este de 25 de luni, iar valoarea totala a investitiei este de 301,77 de milioane de lei, finantarea fiind asigurata de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Ministerului Apararii Nationale.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Nationala din Capitala. UEFA obliga tarile organizatoare sa puna la dispozitie alte patru stadioane la standarde internationale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor nationale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid si Dinamo.

Din motive juridice, lucrarile la stadionul Dinamo vor întârzia, noua arena din soseaua Stefan cel Mare urmând sa fie construita pe un alt amplasament, în locul velodromului. Variante de rezerva sunt arenele din Ploiesti, Giurgiu, Voluntari si Mogosoaia. În afara de Dinamo, probleme exista si la Stadionul Rapid, acolo unde a fost facuta o estimare prea mica a costurilor, doar 26 de milioane de euro pentru capacitatea de 14.000 de locuri a arenei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE