Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












La Campionatul European Under-21, România, foarte aproape de calificare

Postat la: 13.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Selecţionata României este foarte aproape de obţinerea calificării la Campionatul European de fotbal Under-21 din 2019, după ce a învins formaţia Ţării Galilor cu scorul de 2-0 (0-0), vineri, în penultimul său meci din Grupa a 8-a a preliminariilor, pe stadionul ''Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca.

Tricolorii s-au impus prin golurile marcate de Dennis Man (55) şi George Puşcaş (71) şi mai au nevoie de un singur punct, marţi, cu Liechtenstein, pentru a-şi asigura calificarea la turneul final din Italia şi San Marino.

La Cluj-Napoca s-a înregistrat cea mai mare asistenţă la un meci al naţionalei de tineret în ultimii 30 de ani, 12.588 spectatori, printre cei care i-au urmărit pe viu pe jucătorii antrenaţi de Mirel Rădoi numărându-se preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, dar şi foştii internaţionali Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu.

România a dominat jocul dar nu şi-a creat prea multe ocazii de gol în prima repriză.

Florinel Coman a ratat trei ocazii bune de gol, în min. 9, când a şutat slab şi portarul Evans a prins, în min. 16, când şutul său din marginea careului a fost blocat de un fundaş, şi în min. 18, când portarul a respins mingea expediată de jucătorul echipei FCSB. O oportunitate bună a avut şi fundaşul Rus, care a reluat peste poartă centrarea lui Hagi jr (42).

Tricolorii au solicitat henţ în min. 47, la o minge jucată cu mâna de Brandon Cooper în propriul careu, dar arbitrul nu a dictat nimic.

Oaspeţii şi-au creat o ocazie din nimic, la o minge trimisă pe spate de Cooper, portarul Ionuţ Radu gafând, dar Paşcanu a respins de pe linia porţii (50).

Ivan a irosit o ocazie mare de gol în min. 53, după o lansare de excepţie de la Nedelcu, l-a driblat pe portarul Evans, dar a greşit şutul.

România a deschis scorul în min. 55, când Coman a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, Rus a reluat balonul, iar Man a trimis în plasă din apropiere.

Ivan putea majora avantajul echipei noastre, după o angajare perfectă de la Hagi, dar a fost blocat de portar (56).

Oaspeţii au trecut pe lângă egalare (63), noul-intrat Connor Evans şutând în bara de la colţul scurt, după o combinaţie rapidă.

România a tranşat soarta partidei în min. 71, când Puşcaş a pătruns pe partea dreaptă şi a şutat la colţul scurt din unghi.

Până la final, tricolorii nu au mai forţat, galezii fiind cei care au căutat golul de onoare, dar Connor Evans (74) a reluat cu capul peste ţintă din faţa porţii, iar şutul lui Morrell (84) a fost prins de Radu.

România, singura echipă neînvinsă din grupă, ocupă primul loc, cu 21 puncte (9 jocuri), urmată de Portugalia, 19 puncte (9 j), Bosnia-Herţegovina, 18 p (9 j), Elveţia, 10 p (9 j), Ţara Galilor, 10 p (9 j), Liechtenstein, 0 p (9 j).

Cele 9 câştigătoare de grupe merg direct la turneul final, în timp ce 4 din cele 9 ocupante ale locurilor secunde, cele mai bune, vor disputa un play-off.

Pe 16 octombrie au loc meciurile Românie - Liechtenstein (la Ploieşti, ora 21,00), Portugalia - Bosnia (Funchal, 21,00) şi Ţara Galilor - Elveţia.

România - Ţara Galilor 2-0 (0-0)
Au marcat: Dennis Man (55), George Puşcaş (71).
Cluj-Napoca, Stadion ''Dr. Constantin Rădulescu'': 12.588 spectatori
Preliminariile Campionatului European de fotbal Under-21 din 2019 - Grupa a 8-a

Au evoluat echipele:

România: 1. Ionuţ Radu (căpitan) - 2. Radu Boboc, 18. Adrian Rus, 4. Alexandru Paşcanu, 3. Florin-Bogdan Ştefan - 16. Dragoş Nedelcu, 17. Alexandru Cicâldău - 8. Dennis Man (13. Olimpiu Moruţan, 77), 10. Ianis Hagi (14. Răzvan Oaidă, 90), 7. Florinel Coman (9. George Puşcaş, 66) - 19. Andrei Ivan. Selecţioner: Mirel Rădoi.
Rezerve neutilizate: 12. Cătălin Căbuz - 6. Viorel Ghiţă, 11. Adrian Petre, 20. Andrei Ciobanu.
Ţara Galilor: 1. Owen Evans - 2. Aaron Lewis, 5. Brandon Cooper, 6. Regan Poole (căpitan), 3. Rhys Norrington-Davies - 7. Daniel James, 10. Nathan Broadhead, 4. Ashley Baker (15. Isaac Christie-Davies, 90), 8. Joseff Morrell - 9. Thomas Harris (17. Connor Evans, 62), 11. Liam Cullen (14. Alex Babos, 62). Selecţioner: Rob Page.
Rezerve neutilizate: 12. Luke Pilling - 13. Keston Davies, 16. Robbie Burton.

Arbitru: Boris Marhefka; arbitri asistenţi: Tomas Vorel, Andrej Hrmo; arbitru de rezervă: Patrik Hrcka (toţi din Slovacia)
Cartonaşe galbene: Morrell (41), Baker (58), Ştefan (87).

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE