Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fotbaliştii de la Athletic Bilbao s-au ras în cap în semn de solidaritate cu Yeray Alvarez

Postat la: 09.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fotbaliştii echipei spaniole Athletic Bilbao s-au ras în cap în semn de solidaritate cu coechipierul Yeray Alvarez (22 de ani), care suferă de cancer testicular şi urmează un tratament cu chimioterapie, se arată într-un videoclip postat pe pagina de Facebook a clubului.

Fundaşului central, care trebuia să participe la Campionatul European sub 21 de ani cu naţionala Spaniei, i-a căzut parul în urma tratamentului cu chimioterapie, necesar pentru elimianrea celulelor canceroase din corp, iar, când s-a prezentat la antrenamentele echipei, şi-a găsit toţi coechipierii raşi în cap.

Yeray Alvarez a fost diagnosticat cu cancer testicular, în luna decembrie a anului trecut, şi a fost operat. Se pare că fotbalistul nu a scăpat, însă, definitiv de probleme. Oficialii clubului de pe San Mames au declarat că se aşteaptă ca jucătorul să fie indisponibil timp de trei luni, cât durează tratamentul de chimioterapie. Fundaşul şi-a prelungit contractul cu Athletic Bilbao în luna februarie pentru încă trei sezoane.

Chimioterapia este un tratament pentru cancer care foloseşte medicamente (numite generic citostatice) care distrug celulele canceroase. Modul de acţiune a acestora este de a stopa sau a încetini creşterea celulelor maligne. Deoarece celulele canceroase cresc şi se divid mult mai repede decât celulele normale ale organismului, ele sunt mult mai afectate de citostatice decât cele normale. Cu toate acestea, celulele normale sunt afectate şi acest lucru conduce uneori la apariţia efectelor adverse ale chimioterapiei, cum ar fi căderea părului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE