Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dinamo şi Steaua au fost sancţionate de Comisia de Disciplină a FRF, pentru incidentele de la derby

Postat la: 03.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a decis, vineri, să sancţioneze cluburile bucureştene Dinamo şi Steaua pentru incidentele din timpul derbyului disputat pe Arena Naţională, miercuri, 30 noiembrie, în etapa a 18-a a Ligii 1.

"FC Dinamo 1948 vs. FC Steaua - Incidente - În baza art. 82, raportat la art. 83.2.d se sancţionează clubul FC Dinamo 1948 cu o penalitate sportiva de 15.000 lei. În baza art. 82, raportat la art. 83.2.d. din RD, se sancţionează clubul FC Steaua cu o penalitate sportivă de 10.000 lei", se arată în comunicat postat pe site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

Articolul 82 al Regulamentului Disciplinar face referire la responsabilitatea pentru comportarea spectatorilor. Articolul 83.2.d prevede următoarele: "Aruncarea cu obiectele prevăzute la art. 82, alin. 3, lit. a), spre alţi spectatori sau spre/în terenul de joc se sancţionează cu penalitate sportivă de la 10.000 la 60.000 de lei. În cazul săvârşirii unei noi abateri de acelaşi tip, clubul se sancţionează cu o penalitate majorată cu ½ faţă de sancţiunea aplicată anterior, până la atingerea pragului de 60.000 lei. Ulterior, la fiecare nouă abatere de acest tip, clubul va fi sanţionat gradual cu măsura programării jocurilor fără spectatori, cumulat cu penalitatea maximă de 60.000 lei".

Meciul Dinamo-Steaua a început cu o întârziere de aproximativ 7 minute, din cauza unei coregrafii din partea galeriei dinamoviste. Luminile de pe Arena Naţională s-au stins, iar pe o pânză au fost proiectate 3D câteva dintre momentele din trecutul glorios al lui Dinamo. După câteva minute, fanii din Peluza Cătălin Hîldan au arătat o altă coregrafie, un mozaic pe care au scris mesajul "De mână cu cei mici redăm culoare vieţii". După începerea meciului, au urmat alte minute de întârziere, pentru că fanii dinamovişti din peluză au aruncat cu torţe în teren.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE