Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Corpul de Control la CSA. Ministrul Apărării se implică în scandalul "marca Steaua"

Postat la: 18.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel-Beniamin Leş, a anunţat că a cerut Corpului de Control să demareze verificări cu privire la modul în care a fost gestionată situaţia generată de revenirea în patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei a mărcii „Steaua Bucureşti".

"Într-o zi în care preocupările întregului Minister al Apărării s-au concentrat pe fundamentarea bugetului pe anul 2017, pregătirea Ministerialei Apărării de la NATO din luna februarie, am fost nevoiţi cu toţii să acordăm timp preţios unor polemici neconstructive. Astăzi, am dispus Corpului de Control şi Inspecţie să demareze urgent şi cu maximă seriozitate verificări cu privire la modul în care a fost gestionată situaţia generată de revenirea în patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei a mărcii «Steaua Bucureşti». Până la concluziile furnizate de către Corpul de Control, legalitatea şi onoarea militară sunt principalele mele aşteptări de la conduita întregului corp de ofiţeri ai CSA Steaua şi ai Ministerului Apărării Naţionale. La finalul misiunii de control, vom face publice rezultatele acesteia", a precizat ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, pe pagina sa de Facebook.

Florin Talpan, juristul CSA Steaua, a declarat, marţi, că George Becali a preluat echipa Steaua Bucureşti în mod fraudulos şi a comis o ilegalitate în formă continuată, iar comandantul CSA Steaua refuză să semneze notificările pentru punerea în practică a sentinţelor instanţei. Florin Talpan insistă asupra obligativităţii clubului finanţat de către George Becali să pună imediat în aplicare decizia Curţii de Apel Bucureşti şi să schimbe numele echipei, însă precizează că regulamentul Federaţiei Române de Fotbal permite această schimbare a denumirii doar în luna iunie, ceea ce ar trebui să ducă la excluderea echipei din campionat.

"Vreau să-i comunic domnului Ilie Năstase că mi-am făcut datoria faţă de statul român. Nu e vina mea că s-au făcut greşit nişte documente. Eu apăr interesele acestui club. Am încercat să se afle adevărul. Nu am avut niciun sprijin din Minister în formularea apărărilor, iar casa de avocatură a fost prezentă la un singur termen de judecată, în 2014. Toate celelalte cereri au fost formulate exclusiv de către mine. Sunt singurul jurist al CSA Steaua am fost eu, din 2003. Şi nici nu e nimeni în spatele acestui demers al meu.

I se stabilise domnului Becali o chirie de 2300 de euro pentru închirierea stadionului Ghencea, iar eu m-am opus. M-au scos din comisie şi m-au pus la dispoziţie. Eu dintotdeauna m-am opus acelor contracte, inclusiv privind marca. Şi domnul Boroi trebuie să răspundă pentru situaţia creată. Nu vreau să distrug Steaua. Domnul George Becali trebuie să înţeleagă că a preluat această echipă fraudulos. Domnul George Becali vrea să inducă opinia publică în eroare. În cazul de faţă, vă asigur că sunt îndreptăţit în demersul meu, iar fapta nu s-a prescris. Domnul Becali a comis o ilegalitate în forma continuată, prin faptul că nu ne-au cerut consimţământul.

Îl somez pe domnul colonel Cristian Petrea, comandantul interimar al CSA, să semneze notificările pregătite pentru FRF, LPF şi Registrul Comerţului. Avem aceste decizii definitive ale instanţelor şi comandantul CSA Steaua refuză să semneze notificările, ca să fie puse în practică aceste sentinţe. Noul ministru al Apărării să ia act că domnul comandant comite abuz în serviciu", a declarat Florin Talpan. George Becali, finanţatorul echipei FC Steaua, a prezentat, marţi, acte prin care, susţine el, se arată faptul că a creditat clubul cu 10 milioane de euro în perioada 2000-2003, dar şi documente ce arată că Victor Piţurcă s-a numărat printre cei care au votat pentru transformarea clubului în S.A.

Pe listă mai apar Laurenţiu Roşu, fost comandant al CSA Steaua, şi George Boroi, fost adjunct al lui Roşu. După ce Piţurcă l-a acuzat public că a furat Steaua, Becali scoate la iveală acte de la începutul anilor 2000 prin care încearcă să demonstreze că a preluat legal clubul, iar acuzele ce îi sunt aduse nu au temei. "Dacă din 2000 până în 2003 am dat 10 milioane de dolari Stelei înseamnă că am furat? Nu am furat. Nu vreau să mă cert cu Piţurcă, e prietenul meu, dar de fiecare dată când zice de mine îi dau replica.

Boroi George, care e comandantul CSA a aprobat şi el şi a votat să se facă societate pe acţiuni. Mai departe vedem că a semnat şi Piţurcă Victor să se facă societate pe acţiuni. Să ia şi el acţiuni, ca mine. Deci Piţurcă a votat ca să fur eu, nu?! Erau 10 membri în Adunarea Generală care erau în conducerea CSA. Ei au votat. Roşu şi Boroi au votat să se facă societate pe acţiuni clubul de fotbal. Îi am şi pe casetă... Acum ei îmi spun că am furat. Nu am furat, voi aţi votat! Eu am dat 10 milioane pe nimic după care mi-am cerut drepturile.

Au votat statutul societăţii mele. Au votat că societatea comercială Fotbal Club Steaua Bucureşti va prelua fără nicio formalitate locul în Liga 1. Roşu şi cu Boroi au semnat ca societatea comercială să se numească Steaua Bucureşti şi să preia toate drepturile. Ce înseamnă toate drepturile? Locul în divizie, palmares, totul", a declarat Becali, marţi, într-o conferinţă de presă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE