Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Burleanu, atac la Lupescu: Managementul prădătorilor înainte de 2014. Lupescu: A început campania murdară

Postat la: 06.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

„Înainte de 2005, pe toată perioada în care Ionuţ Lupescu a fost Director General FRF, dar şi după 2011, a fost racordată la FRF o firmă care a prestat multiple servicii către FRF. Este vorba de VISIT SRL. Facturile sunt formulate vag, de tipul <servicii cazare> sau <bilete avion>, fără informaţii punctuale, fără cantităţi, dar cu toate acestea erau acceptate la plată. Cum să nu fi fost dacă acţionarii VISIT SRL erau chiar preşedintele Mircea Sandu şi fiul său, Dan Mircea Sandu? Cum să nu fi fost când firma lui Mircea Sandu factura fix biletele de avion pentru... preşedintele Mircea Sandu. Alături de ei, Marian Albu, trezorierul FRF, şi fiul său, Adrian Albu. Unde mai pui că la VISIT SRL lucra şi nepoata Naşului, Andreea Sandu?", a afirmat Burleanu.

Potrivit acestuia, Visit SRL a avut cifre de afaceri anuale cuprinse între 2,287 de milioane de lei şi 23,215 milioane de lei, din 2000 până în 2016. „Ca să completeze tabloul <turistic>, Mircea Sandu şi Marian Albu deţineau, alături de Ştefan Chiţu, membru al Comitetului Executiv FRF la acea vreme, complexul hotelier Muntenia din Câmpina, prin firma Carpatin la care erau acţionari. Loturile naţionale, în special cele de fotbal feminin, nu au avut cum să rateze acest hotel, la fel cum multe alte evenimente federale trebuiau găzduite musai la Câmpina. Cine îşi imaginează că exista vreun beneficiu la nivel de reduceri e naiv... Preţurile erau mult peste cele ale pieţei la acel moment!", a mai susţinut Burleanu.

„Cea mai prolifică firmă în raport cu FRF din categoria acestor companii născute să sifoneze banii fotbalului spre buzunarele Naşului şi ale privilegiaţilor se leagă de numele Milenium. Fie că vorbim de Milenium Clading, Milenium Clima sau Milenium Food & Beverages, la nivelul acţionariatului îi găsim pe Raluca Sandu, pe Ziv Tetelman (soţul său), sau pe ambii", precizează actualul preşedinte al FRF. Din 2004 şi până în 2015, Milenium Clading a avut cifre de afaceri anuale cuprinse între 3.000 de lei şi 4,842 de milioane de lei.

Burleanu îl acuză pe contracandidatul său, Ionuţ Lupescu, care a fost director în cadrul FRF în perioada 2005-2011, că nu a făcut nimic pentru a stopa aceste cheltuieli şi că, dacă fostul internaţional va câştiga alegerile, îl va coopta pe Sandu în echipa lui de la FRF. Burleanu îi pune trei întrebări lui Lupescu, legate de firmele controlate de Sandu: „În calitate de director general al FRF la acea vreme, care a fost procedura de achiziţie prin care FRF a lucrat cu VISIT SRL, CARPATIN SRL şi grupul de firme MILENIUM?

Cum explicaţi că erau acceptate la plată facturile acestor firme, deşi nu erau specificate cantităţi, descrierea serviciilor iar, uneori, nici preţurile? Ştiaţi că aceste firme sunt deţinute de Mircea Sandu, membri ai familiei lui şi alţi salariaţi FRF, având în vedere faptul că aţi declarat în 2011 că aţi fost şi sunteţi unul din cei mai loiali colaboratori pe care i-a avut Mircea Sandu?"

Ionuţ Lupescu a reacţionat, pe pagina sa de Facebook, considerând acuzaţiile mincinoase. El remarcă faptul că Burleanu, care a devenit preşedinte al FRF în martie 2014, succedându-i lui Mircea Sandu, a avut nevoie de patru ani pentru a descoperi aceste "atrocităţi".

„Iată că a început campania murdară de care vă anunţam zilele trecute. Este unica modalitate a actualei administraţii a FRF de a conduce fotbalul: multe acuzaţii mincinoase şi puţine realizări. Nimic nu poate compensa însă lipsa rezultatelor, nimic nu poate acoperi această realitate. Una peste alta, este foarte interesant că preşedintele FRF a aşteptat patru ani până să descopere atâtea atrocităţi comise de către mine. Vă promit că, în cazul meu, nu va dura atât timp, iar lucrurile pe care le voi descoperi vor lua calea normală a justiţiei. Aşa este normal şi aşa trebuia să procedeze şi preşedintele FRF, dacă avea suspiciuni de asemenea natură. Tot la justiţie probabil voi apela în cazul însăilărilor ilogice făcute de actualul preşedinte al FRF. Sunt convins că ultimul atac al încă preşedintelui FRF va fi urmat şi de altele. Ele sunt consecinţa temerilor din ce în ce mai mari că vor pierde alegerile, după ce din ce în ce mai mulţi membri afiliaţi îmi acordă susţinerea lor", a spus Lupescu. La alegerile din 18 aprilie pentru preşedinţia FRF şi-au anunţat candidatura Răzvan Burleanu, Ionuţ Lupescu şi fostul fotbalist Marcel Puşcaş.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE