Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Astra Giurgiu castiga pe terenul lui West Ham si se califica in grupele Europa League

Postat la: 26.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Astra Giurgiu a reusit o calificare de senzatie în grupele Europa League la fotbal, joi seara, dupa ce a învins formatia engleza West Ham United cu scorul de 1-0 (1-0), la Londra, în mansa secunda a play-off-ului.

Astra s-a impus prin golul marcat de Filipe Teixeira (45), dupa în tur scorul a fost egal, 1-1. Astra a abordat meciul cu o formula curajoasa si a expediat primul sut pe poarta în minutul 3, când Junior Morais a tras de la distanta, însa pe directia lui Randolph. West Ham a controlat prima jumatate de ora a meciului si a avut doua ocazii bune de gol. Mai întâi Calleri a scapat singur cu portarul, dintr-o pozitie nesemnalizata de ofsaid, dar Lung jr l-a blocat, salvând un gol iminent. Lung a intervenit salvator în min. 15, la sutul lui Obiang, de la 24 metri, respingând de la radacina barei.

Campioana României a reusit un joc prin care i-a tinut departe pe ''ciocanari'' de poarta proprie, iar pe finalul primei reprize a dat lovitura pe contraatac: Sapunaru a interceptat o minge în fata lui Burke, Daniel Niculae l-a gasit excelent pe Filipe Teixeira, care a marcat cu un sut din unghi (45). În debutul reprizei secunde, Lung a retinut cu siguranta mingea expediata cu capul de Ogbonna (52) si apoi a respins senzational reluarea lui Calleri (54).

Forcingul londonezilor a continuat, iar Kouyaté a tras pe lânga poarta (60), dupa care Reid a trimis alaturi cu capul (62). Portarul Astrei a intervenit miraculos, cu piciorul, la mingea trimisa de Fletcher din marginea careului mic (73). Lung s-a remarcat si la lovitura libera executata de Valencia (77). O noua interventie a lui Lung jr a avut loc în minutul 81, la sutul lui Fletcher din marginea careului. Byram (88) a reluat si el destul de periculos, dar balonul a ocolit poarta.

Astra a avut doar actiuni sporadice, în general nefinalizate la poarta lui Randolph, dar a obtinut o calificare splendida. Giurgiuvenii au eliminat-o din cupele europene pe West Ham United pentru al doilea an consecutiv, dupa ce în stagiunea precedenta Astra reusit un egal la Londra, 2-2, învingând cu 2-1 pe teren propriu în turul al treilea preliminar.

Croatul Slaven Bilic, antrenorul londonezilor, nu a putut conta în actuala dubla cu Astra pe Sofiane Feghouli, Dimitri Payet si pe André Ayew, în timp ce Mark Noble si Andy Carroll nu au putut evolua în meciul retur. De remarcat ca Astra venea dupa un esec categoric în campionat, 1-5 cu CFR Cluj. România va avea doua reprezentante în grupele Europa League (Steaua este cealalta), dupa ce anul trecut nu am avut niciuna în grupele cupelor europene.

West Ham United - Astra Giurgiu 0-1 (0-1)

A marcat: Filipe Teixeira (45).

Londra, The Stadium: 57.000 spectatori

Europa League - play-off (retur)

În tur: 1-1

Au evoluat echipele:

West Ham: 1. Darren Randolph - 22. Sam Byram, 2. Winston Reid (capitan), 21. Angelo Ogbonna, 32. Reece Burke (19. James Collins, 88) - 4. Haavard Nordtveit (11. Enner Valencia, 46) - 17. Gokhan Tore, 14. Pedro Obiang, 8. Cheikhou Kouyaté, 30. Michail Antonio - 28. Jonathan Calleri (24. Ashley Fletcher, 61). Antrenor: Slaven Bilic.

Rezerve neutilizate: 13. Adrian - 35. Reece Oxford, 52. Marcus Browne, 55. Grady Diangana.

Astra: 1. Silviu Lung jr - 22. Cristian Sapunaru, 4. Fabricio, 2. Geraldo Alves, 13. Junior Morais (capitan) - 31. Alexandru Ionita (77. Alexandru Stan, 75), 20. Florin Lovin (11. Daniel Florea, 88), 8. Takayuki Seto, 80. Filipe Teixeira - 21. Daniel Niculae (15. Cristian Oros, 57), 10. Denis Alibec. Antrenor: Marius Sumudica.

Rezerve neutilizate: 12. George Gavrilas - 6. Madalin Raileanu, 96. Silviu Balaure, 14. Romario Moise.

Arbitru: Manuel Graefe; arbitri asistenti: Mike Pickel, Holger Henschel; arbitru de rezerva: Harm Osmers (Germania)

Delegat UEFA: Aristeidis Stavropoulos (Grecia), observator UEFA pentru arbitri: Darko Ceferin (Slovenia)

Cartonase galbene: Reid (28), Junior Morais (54), Lung (69), Collins (90), Antonio (90+1), Byram (90+2).

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE