Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x










Tudorel Toader: Consider ca ar fi utila și necesara o amanare a dezbaterii pe proiectul privind grațierea unor pedepse

Postat la: 21.03.2017 - 15:54 | Scris de: Ziua News

0

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a solicitat marți senatorilor din Comisia juridică să amâne dezbaterea proiectului de lege privind grațierea, arătând că se pregătesc și alte măsuri complementare, menite să rezolve problemele din sistemul penitenciar.

c52ad2b0-3a00-42e0-b072-e975f232ce5d

"La nivel de Guvern am vorbit și, în mai multe rânduri, și cu primul-ministru. Noi exprimăm convingerea faptului că proiectul de lege, în forma inițială sau forma amendată pe parcurs, nu reprezintă soluția miracol, minune, care să rezolve problemele din penitenciar. Suntem convinși de faptul că grațierea, în limitele pe care legiuitorul le va stabili, este de natură să rezolve parțial această problemă, pentru că noi pregătim în momentul acesta alte variante, alte măsuri complementare celei de grațiere a pedepselor. De aceea, dacă ar fi după mine, și mă exprim în calitate de ministru al Justiției, și, dacă dvs veți aprecia, eu consider că ar fi utilă și necesară o amânare a dezbaterii, să venim din urmă cu celelalte măsuri complementare care ar rezolva, considerăm noi, în bună parte, problema penitenciarelor, nu numai grațierea, nu numai iertarea", a susținut ministrul Justiției, în fața membrilor Comisiei juridice a Senatului.

Ministrul a arătat că o amânare a dezbaterilor pe acest proiect de lege este "mai utilă și mai necesară" pentru a găsi "soluția fondului problemei".

Comisia juridică a Senatului dezbate marți, în vederea întocmirii unui raport, proiectul de lege pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate.

Senatul este prima Camera sesizată în cazul acestui proiect de lege organică, iar inițiator este Guvernul.

AGERPRES/(AS — autor: Doroteea Purcărea, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE