Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Ivanka Trump are acum un birou la Casa Alba

Postat la: 21.03.2017 - 08:24 | Scris de: Ziua News

0

Ivanka Trump, fiica președintelui american Donald Trump, are de acum un birou la Casa Albă, chiar dacă ea nu este angajată de către guvern, relatează AFP și Reuters.

986ec03e-71e2-4731-aa3e-35daf469b946

De la depunerea jurământului de către Donald Trump la 20 ianuarie, Ivanka Trump (35 de ani) a fost văzută de numeroase ori în celebra 'West Wing', centrul nevralgic al puterii americane.

Vineri, fiica lui Donald Trump și a primei sale soții Ivana, a participat la o masă rotundă împreună cu președintele SUA și cu cancelarul german Angela Merkel.

Potrivit avocatei sale Jamie Gorelick, citată de site-ul Politico, Ivanka Trump va avea acces la informații clasificate și va respecta aceleași reguli care se aplică consilierilor angajați ai Casei Albe.

"Credem că din precauție, cel mai bine este ca Ivanka să respecte din proprie inițiativă regulile care s-ar aplica în cazul în care ar fi fost angajată a guvernului federal, chiar dacă nu este", a explicat aceasta.

"Ca fiica adultă a unui președinte să aibă un rol activ în administrație este fără precedent", a mai recunoscut ea.

Soțul Ivankăi Trump, dezvoltatorul imobiliar Jared Kushner, este unul dintre consilierii apropiați ai lui Donald Trump și în această calitate a depus jurământ la preluarea funcției.

Rolul foarte influent jucat de tânărul cuplu ridică numeroase semne întrebări asupra posibilelor conflicte de interese și alimentează o dezbatere mai largă despre absența delimitărilor clare între afacerile familiei Trump și funcțiile politice ale diferiților săi membri.

AGERPRES/(AS — editor: Lilia Traci, editor online: Ada Vîlceanu)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE