Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Dumitru: Daca Romania ar colecta același procent din PIB ca Bulgaria, ar avea surplus la buget

Postat la: 21.03.2017 - 12:55 | Scris de: Ziua News

0

România a ajuns la un minim istoric în ceea ce privește veniturile la buget, iar dacă ar colecta cât Bulgaria, ar avea surplus, a declarat, marți, Ionuț Dumitru, președintele Consiliului Fiscal, la o conferință dedicată problemelor cu care se confruntă producătorii români..

900d2cb5-aea9-407c-a605-27428f4b32f5

"Deficitul bugetar în România a început să crească din nou după o perioadă lungă de timp în care el scăzuse. Ajunsesem la un nivel foarte scăzut la nivel european. În momentul de față, conform proiecției Comisiei Europene, România va avea cel mai mare deficit din Europa. 3,6% este proiecția Comisiei Europene. Ar reprezenta cel mai mare deficit din Europa, după Spania și Polonia. Anvelopa bugetară este extrem de mică. Discutăm de venituri din taxe și impozite colectate în 2017 conform proiecției CE de doar 25,4% din PIB față de o medie europeană de 40%. Despre ce țară europeană discutăm noi, când avem un gap între noi și media europeană de 15% din PIB?", a spus Dumitru, la conferința "Falia dintre economia românească și România productivă: Politicile necesare să o acoperim".

Potrivit acestuia, Bulgaria, spre exemplu, are 30% din PIB venituri bugetare.

"Imaginați-vă că, dacă România ar avea venitul din Bulgaria, ar avea surplus bugetar. Veniturile la care am ajuns la buget sunt la minim istoric. Ultimii ani au consemnat o reducere masivă a veniturilor din taxe și impozite. Relaxarea fiscală ne-a costat 2% din PIB. Nu există niciun fel de reduceri de taxe autofinanțate. Este o iluzie pe care mulți dintre noi o avem în cap. Nu există așa ceva", a mai arătat președintele Consiliului Fiscal.

AGERPRES/(AS — autor: Florin Bărbuță, editor: Oana Tilică, editor online: Ada Vîlceanu)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE