Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Vestea pe care multi romani o asteptau! Ce se intampla cu executarile silite ale ANAF

Postat la: 28.06.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Autoritatile nu vor mai putea incepe executarea silita a romanilor care nu-si achita de bunavoie obligatiile fiscale decat dupa obtinerea unei incuviintari judecatoresti. Asta prevede un proiect de lege depus de USR. Sansele ca o astfel de initiativa a Opozitiei sa treaca de Parlamentul dominat de PSD si ALDE sunt minime, data fiind foamea de bani a Executivului.

Autoritatile nu vor mai putea incepe executarea silita a romanilor care nu-si achita de bunavoie obligatiile fiscale decat dupa obtinerea unei incuviintari judecatoresti. Cel putin asa prevede un proiect de lege initiat de mai multi parlamentari USR. „Astfel nu se va mai ajunge la pedepsire pe nedrept, din pure greseli administrative, a intreprinzatorilor si contribuabililor onesti", precizeaza autorii proiectului. In prezent, executarea silita a datoriilor fiscale nu necesita aprobarea unui judecator, motiv pentru care parlamentarii considera ca au existat cazuri in care Fiscul a „sabotat" cetatenii, conform Capital.ro.

„Executarile silite, si in special popririle infiintate de ANAF, in mod strict administrativ si fara incuviintarea instantelor, au condus in practica la abuzuri care au sabotat firmele romanesti. Chiar daca popririle pot veni indiferent de marimea firmei, ele le-au afectat in mod disproportionat pe cele mici, deoarece aceste firme pot face apel mai greu la avocati si la surse alternative de finantare. Poprirea conturilor conduce la incapacitatea persoanei de a-si folosi sumele existente in conturile bancare. Acele sume, insa, ar putea fi folosite in vederea formularii unei contestatii impotriva actelor administrative fiscale prin care s-a instituit poprirea. Romanii sunt astfel descurajati sau chiar impiedicati de a-si exercita dreptul de a contesta acte administrative fiscale", se arata in expunerea de motive a proiectului de modificare legislativa.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE