Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Uniunea Europeană este foarte slabă politic şi militar

Postat la: 14.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ieri, în cadrul şedinţei Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) de la Miercurea Ciuc, că Uniunea Europeană este relativ puternică în domeniul economic, însă este foarte slabă din punct de vedere politic şi militar.

"Uniunea Europeană este relativ puternică din punct de vedere economic, este în competiţie cu Statele Unite, cu China, cu Rusia. Este într-o competiţie în care nici o ţară, de una singură, nu va putea avea succes. Uniunea Europeană, din punct de vedere politic, este foarte slabă. Degeaba este puternică din punct de vedere economic dacă nu există, din punct de vedere militar, dacă astăzi este în incapacitatea de a lua nişte decizii doar pentru că o birocraţie crede că ştie mai bine ce îi trebuie unei comunităţi minoritare. Da, este nevoie de o reformă, pentru această reformă este nevoie de reprezentanţi, această reformă nu trebuie reprezentată din sală, ci din ring, de pe front. Vrem să protejăm tot ce este bine, subvenţiile agricole, spre exemplu", a declarat Kelemen Hunor, potrivit traducerii oficiale.
Liderul UDMR a spus că, imediat după aderarea României, aşteptările maghiarilor faţă de Uniunea Europeană au fost foarte mari, motiv pentru care şi dezamăgirile sunt mari, în special în domeniul politicii legate de drepturile minorităţilor.
Potrivit lui Kelemen Hunor, aderarea la structurile europene are avantaje foarte mari şi succese în anumite domenii, cum ar fi agricultura, şi că de aceea trebuie să se găsească parteneri, astfel încât problema minorităţilor autohtone din Europa să fie menţinută în actualitate.
"Trebuie să participăm, să fim şi noi cei care modelează. . Noi putem produce o schimbare doar dacă suntem acolo, putem lupta pentru cineva sau ceva doar dacă suntem pe front. şi cred că astfel trebuie să privim noi Uniunea Europeană", a subliniat Kelemen Hunor.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE