Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












UDMR nu susține suspendarea lui Iohannis, și așteaptă un nou premier

Postat la: 28.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

UDMR nu susține suspendarea lui Iohannis. Liderul Uniunii, Kelemen Hunor a anunțat, miercuri, că nu există un temei constituţional pentru a demara un astfel de proces, iar şeful statului are dreptul de a respinge propuneri de premier. UDMR aşteaptă un nou premier avansat de PSD, însă nu dă „cec în alb", transmite Kelemen Hunor.

„Nu există niciun articol constituţional pe care se poate construi o iniţiativă de suspendare a preşedintelui. Eu nu văd acel articol care ar fi fost încălcat de preşedintele Iohannis, deci suspendarea, din punctul nostru de vedere, nu este fezabilă şi nici nu am susţine un astfel de demers, fiindcă nu a încălcat Constituţia. Ne place sau nu ne place decizia preşedintelui, nu poţi să mergi pe suspendare dacă nu ai argumente constituţionale", a declarat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a menționat că acordul de colaborare parlamentară încheiat cu PSD şi ALDE rămâne în vigoare, dar "se referă la susţinere parlamentară şi nu neapărat şi la votul de învestitură al unui nou Guvern".

De aceea, Uniunea așteaptă să vadă noua propunere de premier înainte de a se pronunţa, Kelemen Hunor afirmând că nu vor da un "cec în alb" pentru noua nominalizare. El a adăugat că UDMR îşi rezervă, astfel, dreptul de a nu susţine un anumit premier. „S-ar putea să vină cu o persoană cu care greu putem să fim de acord, din varii motive", a precizat el.

PSD se reunește, miercuri, în forul de conducere cel mai înalt, Comitetul Executiv Național, pentru a decide ce face, după respingerea de către președintele Klaus Iohannis a variantei de premier propusă inițial, Sevil Shhaideh. Potrivit unor surse social-democrate, varianta luată în calcul este nominalizarea unei alte persoane pentru această funcție.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE