Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












UDMR a reclamat CCR la Bruxelles pentru blocarea liceului romano-catolic din Târgu Mureş

Postat la: 23.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

UDMR nu renunţă sub nicio formă la proiectul de lege privind reînființarea liceului romano-catolic din Târgu Mureș, declarat neconstituțional prin decizie a CCR. Liderii Uniunii au convocat, joi, la Bruxelles o şedinţă a grupului parlamentar, la care a fost invitat şi secretarul general al PPE.

"I-am spus liderului Partidului Popular European (PPE) că nu vom renunța la ideea înființării școlii și vom relua tot parcursul inițial dacă este necesar. Nu vom avea liniște până când instituția de învățământ nu va funcționa ca o personalitate juridică separată", a declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Liderul Uniunii a precizat că Liceul Teologic trebuie să funcționeze pentru că aceasta este dorința legitimă a comunității maghiare, iar înființarea și funcționarea unei instituții de învățământ pentru elevii care aparțin minorităților naționale este un act de normalitate într-un stat de drept, într-un stat al Uniunii Europene.

Membrii grupurilor parlamentare ale UDMR s-au întâlnit, la Bruxelles, și cu europarlamentarii UDMR. "Atât timp cât avem reprezentanți maghiari în Parlamentul European, cauza maghiară, problemele maghiarilor din România trebuie aduse în atenția forului european. (...)Maghiarii din România trebuie să se bucure de aceleași drepturi în țara lor la fel ca celelalte minorități autohtone din Tirolul de Sud, Finlanda și Belgia", a subliniat președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Liderul deputaților UDMR a spus că, dacă Uniunea Europeană ar pune în practică recomandările Consiliului Europei privind protecția minorităților, educația în limba maternă nu ar mai fi în pericol. „Nu renunțăm la acest drept al minorităților. (...) Strângem 1 milion de semnături pentru ca să atragem atenția UE asupra problemelor minorităților naționale autohtone. Avem convingerea că inițiativa noastră va reprezenta un nou capitol în ceea ce privește protecția minorităților și că, în curând, va începe legiferarea în acest sens", a afirmat Korodi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE