Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Tudose vrea să schimbe legea ca să le scape pe Shhaideh și Plumb din dosarul Belina

Postat la: 07.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Codul Administrativ anunțat în vară de fostul ministru al Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a intrat pe circuitul avizării, urmând să fie adoptat că proiect de lege în Guvern în perioada următoare, potrivit unor surse politice citate de Hotnews.ro.

Noul ministrul al Dezvoltării, Paul Stănescu, a păstrat în proiectul de Cod prevederile care le oferă miniștrilor imunitate sporită. "Aprecierea necesității și oportunitatea emiterii actelor administrative ale miniștrilor aparține exclusiv acestora și nu pot face obiectul controlului altor autoritati". Acest principiu este enunțat de două ori în proiectul de Cod Administrativ, care, dacă va fi adoptat în Guvern, urmează să fie trimis Parlamentului ca proiect de lege.

La articolul 50 din proiectul de Cod, referitor la răspunderea miniștrilor, se arată la alineatul (2): "Aprecierea necesității și oportunitatea emiterii actelor administrative ale Guvernului aparține exclusiv membrilor Guvernului." Potrivit specialiștilor consultați de Hotnews, cele două articole din proiectul de Cod Administrativ ar putea opera și pentru trecut că o dezincrimare, depinzând de interpretarea instanțelor. Asta înseamnă că dacă aceste două prevederi din proiectul de Cod Administrativ intră în vigoare, miniștri anchetați în dosarul Belina au o șansa în plus să scape de dosare.

Klaus Iohannis, întrebat cum comentează intenția Guvernului: "Nu sunt convins că e nevoie de schimbarea legii". Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat luni seară de ziariști cum comentează intenția guvernului de a prevede, în nou Cod Administrativ, că procurorii nu vor mai putea verifică "necesitatea și oportunitatea" emiterii actelor administrative emise de miniștri. "Oportunitatea nu trebuie cenzurata penal. Chestiunea e bine cunoscută, nu sunt convins că e nevoie de schimbarea legislației în materie", a precizat șeful statului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE