Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Tudorel Toader susține că există un conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedintele României

Postat la: 26.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat luni existenţa unui posibil conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedintele României. Prezent la şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, Toader a arătat că unul dintre subiectele de discuţie s-a referit la "calea de urmat", după ce preşedintele Iohannis a refuzat să semneze decretul pentru doi miniştri validaţi de conducerea PSD.

"Un subiect discutat este care este calea de urmat, pornind de la împrejurarea faptului că doi miniştri au fost refuzaţi pentru a fi numiţi în Guvern, revocarea unora şi numirea celorlalţi doi. Eu mi-am exprimat punctul de vedere la precedenta prezenţă aici. L-am exprimat şi în scris şi în prezenţa dumneavoastră. Sigur că având convingerea în justeţea acestor argumente mi-am menţinut punctul de vedere şi azi", a spus Tudorel Toader, la Parlament. El a precizat că până luni va redacta un draft privind o posibilă sesizare a CCR pentru un conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedinte.

"Săptămâna aceasta, până luni, voi redacta un draft, un proiect de sesizare, o posibilă sesizare a CCR pentru un conflict juridic de natură constituţională între Guvernul României, pe de o parte, şi preşedintele Republicii, pe de altă parte, conflict rezultat din refuzul preşedintelui de revocare şi respectiv de semnare a miniştrilor propuşi", a declarat ministrul Justiţiei la Parlament. El a spus că acest lucru nu înseamnă că s-a luat o decizie în acest sens.

"Nu înseamnă că s-a luat decizia. Înseamnă că la nivelul MJ vom redacta acest proiect de posibilă sesizare a CCR. În cursul zilei de luni îl vom prezenta, îl vom discuta şi apoi cei care au competenţele de a decide vor decide dacă vor sesiza sau nu Curtea cu un astfel de conflict, posibila sesizare venind, cel mai probabil, dacă va veni, de la Guvern, parte a conflictului, adică sub semnătura doamnei premier", a adăugat Toader. Joi, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că noua propunere de remaniere a PSD va fi analizată după Ziua Naţională.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE