Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Traian Băsescu, despre generalul Răzvan Ionescu: "Prim-adjunctul SRI nu provine din vechea Securitate"

Postat la: 25.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, vineri, că prin numirea în funcţia de prim-adjunct al SRI a unui ofiţer care nu provine din vechea Securitate, Klaus Iohannis i-a urmat exemplul, afirmând că speră ca generalul Răzvan Ionescu "să nu dea în boala puterii".

"Eu constat un singur lucru: şi Iohannis a mers pe acelaşi principiu pe care am mers eu. Adică să numească în funcţia de prim-adjunct un ofiţer care nu provenea din vechea Securitate. (Florian-n.r.) Coldea a terminat facultatea în 1996, Psihologie. (...) Nu avea nicio legătură cu fosta Securitate şi, la 35 de ani, l-am numit prim-adjunct, dar unul din obiectivele mele a fost să nu provină din fosta Securitate. Acest general (Răzvan Ionescu-n.r.) are 45 de ani. Şansa lui Iohannis este că, de la numirea lui Coldea şi până acum, au trecut 12 ani. Deci, el avut posibilitatea să pună un om mai copt în funcţia de prim-adjunct care, de asemenea, îndeplineşte criteriul fundamental să nu fi făcut parte din fosta Securitate", a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu, la B1 TV, solicitat să comenteze numirea noului prim-adjunct al directorului SRI, generalul de brigadă Răzvan Ionescu.

Traian Băsescu a afirmat că speră ca generalul Răzvan Ionescu va avea mai mult caracter decât a avut Florian Coldea şi "nu va da în boala puterii". "(...) De asemenea, sper ca, învăţând din lecţia mea, preşedintele Iohannis, dacă va avea şi al doilea mandat, să nu-i târâie după el pe cei pe care-i numeşte, până la terminarea madatului. Să-i lase o perioadă rezonabilă, trei-patru, maxim cinci ani de zile, pentru că riscul să-i îmbolnăvească puterea, risc care s-a manifestat şi la Coldea şi la Kovesi, este enorm", a susţinut Traian Băsescu. Directorul SRI, Eduard Hellvig, l-a învestit, joi, în funcţia de prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii (SRI) pe generalul Răzvan Ionescu, decretul de numire în funcţie fiind semnat deja de preşedintele României.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE