Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Toader, după întâlnirea cu delegaţia Comisiei de la Veneţia: Discuţiile s-au purtat pe modificările aduse Codurilor penale

Postat la: 13.09.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat joi că a discutat cu delegaţia Comisiei de la Veneţia despre proiectele de lege pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală.

"Discuţiile s-au purtat asupra proiectelor de lege pentru modificarea Codului penal, Codului de procedură penală. Sigur, este contribuţia Ministerului Justiţiei privind transpunerea deciziilor Curţii Constituţionale - deciziile de admitere, deciziile interpretative - şi, de asemenea, pentru consolidarea prezumţiei de nevinovăţie şi confiscare extinsă. După aceea cunoaşteţi că proiectele au fost trimise prin Guvern, au fost trimise la Parlament, Parlamentul le-a mai adăugat şi alte soluţii legislative şi acum au fost adoptate. Proiectele de lege sunt la Curtea Constituţională, care le va dezbate pe data de 17 septembrie'', a spus ministrul, la MJ.

El a adăugat că a explicat Comisiei de la Veneţia câteva dintre soluţiile adoptate, iar pe 16 şi 17 octombrie va participa, în calitate de membru titular, la sesiunea plenară a a acestui for.

O delegaţie a Comisiei de la Veneţia se află la Bucureşti joi şi vineri, pentru pregătirea unei opinii referitoare la modificările recente aduse Codului penal şi Codului de procedură penală de către Parlament.

Opinia a fost solicitată de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE