Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Tăriceanu: OUG 114 rămâne pe aceleaşi baze, ca taxa lăcomia

Postat la: 18.03.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni că în coaliției s-ar fi ajuns la un acord asupra respectării principiilor care stau la baza OUG 114 şi că, în ciuda informaţiilor vehiculate în spaţiul public, se vor menține atât taxele, cât şi sancţiunile impuse sistemului bancar.

"Poziția comună am exprimat-o și eu, și Liviu Dragnea. Principiile pe care este construită OUG vor rămâne, taxa pe activele bancare va rămâne, dar nu va fi legată de ROBOR. Va exista un stimulent pentru bănci ca să scadă dobânzile și să crească gradul de creditare. Băncile au recunoscut și ele că dobânzile în România sunt mai mari decât în restul țărilor europene și nu cred că este normal acest lucru", a afirmat Tăriceanu. Şeful Senatului a precizat că se au în vedere două planuri: pe o parte sancțiuni, dacă vor continua să practice dobânzi mai mari, dar și un plan de stimulare a creditării. fără a intra însă în detalii.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE