Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Tăriceanu a anunțat când va pleca din politică

Postat la: 20.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Atac virulent al lui Călin Popescu Tăriceanu la adresa preşedintelui Klaus Iohannis şi la adresa DNA. Preşedintele Senatului a spus, într-o emisiune televizată, că Direcţia Naţională Anticorupţie este un instrument de luptă politică, iar preşedintele Iohannis foloseşte activ acest sistem pentru a-și distruge adversarii politici.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că va pleca din politică atunci când DNA va face Guvernul. "Lupta pentru putere nu s-a încheiat după alegeri. Adică cei care au pierdut alegerile nu sunt mulțumiți și continuă să zdruncine prin toate metodele: prin diversiuni lansate în spațiul public legate de sistemul de impozitare, de taxe, de salarii, de pensii ș.a.m.d., prin acțiunile de slăbire a guvernului întreprinse prin forțarea demiterii celor două membre ale cabinetului (Sevil Shhaideh și Rovana Plumb). De fapt, știți bine că în această combinație rotundă era și unul dintre miniștrii ALDE (n.r. - Viorel Ilie, ministrul pentru Relația cu Parlamentul). (...) Eu nu accept ca DNA să facă Guvernul României. Când o să se întâmple chestia asta, eu plec din politică", a afirmat Tăriceanu joi seară la un post de televiziune, citat de Agerpres.

El a subliniat că nu este dispus să facă în acest sens compromisuri. "Eu nu sunt maleabil, nu sunt pentru compromisuri în această chestiune. Adică văd destui politicieni, mă uit cu mare tristețe la ce se întâmplă în PNL, la liderul partidului, domnul Orban, care are probabil teama scadenței în Justiție și de aceea este atât de prietenos cu sistemul, cum nu se poate. Nu! Eu continui să cred că democrația în România nu este un bun câștigat, trebuie apărat", a adăugat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a mai spus că Direcţia Naţională Anticorupţie este un instrument de luptă politică, iar preşedintele Iohannis foloseşte activ acest sistem pentru a-și distruge adversarii politici. "Cred că ar trebui să fie trezirea la realitate și îndepărtarea acestui farmec care s-a creat în jurul acestei instituții care luptă cu hidra corupției. Nu luptă cu hidra corupției, este un instrument de luptă politică. Întrebarea ar putea să fie așa: presedintele folosește în mod direct și active acest sistem sau în mod pasiv? Și eu am să vă spun că îl folosește în mod direct și activ prin mesajele pe care le dă în momentul în care spune că DNA e o institutie care functionează foarte bine și procurorul-șef al DNA e o persoană care face o treaba extraordinară", a spus Tăriceanu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE