Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Statul îl aduce în instanță pe primarul Băluță de la Sectorul 4

Postat la: 26.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sarabanda ilegalităților puse la cale de primarul sectorului 4, Daniel Baluță, a ajuns în instanță. Pe lângă miile de procese în care acesta este angrenat cu angajații și locuitorii sectorului, iată că și instituțiile statului îl cheamă pe edil în instanță.

Deja ilegalitățile comise de acesta, au ajuns greu de digerat, în pofida amenințărilor de tip mafiot și a umbrelei oferite de PSD-ul. În disprețul legii, respectivul personaj a desființat Poliția Locală sector 4 - entitate de sine stătătoare, constituită prin lege, cu personalitate juridică, transformând-o într-o anexă a propriului aparat. Evident, fără respectarea normelor legale.

Pe scurt, desființarea Poliției Locale a fost făcută fără avizul de legalitate al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, obligatoriu de altfel. În urma numeroaselor semnale referitoare la abuzul în sine, reprezentanții acestei instituții au întreprins verificări, constatând nerespectarea flagrantă a legii. Fiindcă administrația locală nu a ținut cont de recomandările de legalitate, Agenția s-a adresat instanței de Contencios Administrativ potrivit atribuțiilor stabilite prin lege, având calitate procesuală activa.

Ea a sesizat încălcarea legislației referitoare la funcția publica și a funcționarilor publici, constatată în urma activității proprii de control și în urma refuzului lui Băluță de a aplica prevederile legale în domeniu. În procesul verbal al ședinței de consiliu local, la data la care s-a consfințit ilegalitatea, mai mulți consilieri s-au opus acestei aberații, întrucât încălca legea. Cu toate acestea, majoritatea locala PSD-ALDE, aservită lui Băluța a încălcat normele în vigoare, pentru a-i face pe plac primarului, care a transformat instituția în propriul SRL.

Consilierul local, Razvan Sava, cel care a demontat în instanta și taxa de salubrizare instituată ilegal de Baluta a luat atitudine și în această speţă. "Vreau sa invoc calitatea mea procesuală și să mă constitui parte în proces. Eu am votat, atunci, împotrivă și chiar am subliniat că este ilegală trecerea Poliției Locale în subordinea primarului. Iată că ilegalitățile lui Băluţă încep sa iasă la suprafață", a declarat Sava.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE