Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Simona Man il acuza pe Traian Basescu de furt si e dezamagita de PMP

Postat la: 25.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Simona Man a fost o colaboaratoare apropiata a lui Dan Diaconescu si a construit alaturi de acesta PP-DD. A fost presedinte al acestei formatiuni politice si a ocupat functii de secretar de stat in guvernele Ponta si Ciolos, sefa la ANT si mai apoi la Agricultura, fiind acum implicata in proiecte de dezvoltare rurala. Dupa fuziunea cu UNPR, Man a devenit vicepresedinte al acestei formatiuni, condusa atunci de Gabriel Oprea. Mai apoi, UNPR a fuzionat cu PMP, condus de Traian Basescu. Iata ce scrie Simona Man pe contul ei de Facebook:

"Furt şi dezamăgire... PPDD şi UNPR

Întrucât definitivarea listelor parlamentare ale partidelor este o problemă care se va tranşa în doar câteva zile, mă simt moralmente obligată să vă aduc la cunoştinţă o serie de aspecte. Numeroşi prieteni, colaboratori şi cunoscuţi dragi mie (atât din interiorul, cât şi din exteriorul spectrului politic) m-au asaltat, de-a lungul ultimelor săptămâni, fluturând aceeaşi întrebare care, uşor-uşor, s-a transformat într-un veritabil laitmotiv: Candidaţi pe listele parlamentare ale PMP? Răspunsul meu a fost invariabil acelaşi: Nu mă preocupă absolut deloc ideea unei viitoare candidaturi, cu atât mai mult cu cât nu m-a întrebat nimeni, niciodată, dacă vreau să fiu membră a PMP şi, oricum, întregul meu timp este alocat proiectelor pe care le-am demarat în cadrul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

Totuşi, nu pot să nu mărturisesc că, de când cu povestea fuziunii PMP-UNPR, tratamentul (de fapt, „marginalizarea" este termenul corect) de care au avut parte cei mai mulţi foşti PPDD-işti mi-a lăsat un gust amar. Constat că cei mai mulţi dintre ei (oameni muncitori, bine pregătiţi) nici nu se regăsesc pe listele parlamentare ale PMP. Trist, dar adevărat: am intuit de la bun început că ne îndreptăm spre o astfel de situaţie...

Această izolare este total nedreaptă şi ipocrită, deoarece PMP va avea reprezentanţi în secţiile de votare tocmai datorită PPDD-ului, aşa cum şi UNPR a avut, la alegerile locale. Personal - în momentul în care ţinta fundamentală a fost preluarea tuturor avantajelor create de PPDD, pe fundalul marginalizării sau a epurării oamenilor care au realizat acea construcţie! -, am senzaţia că nu mai este deloc vorba despre o aşa-zisă „colaborare" politică, ci de un furt evident. Finalmente, cu tot acest furt, PMP nu va fi mai puternic decât fostele costrucţii (la care mi-am pus pe deplin umărul) PPDD şi UNPR.

În acestă ordine de idei, cum aş fi putut eu - care, din postura de fost preşedinte al PPDD, mă simt responsabilă pentru aceşti oameni - să-mi fi negociat un loc pe liste, în contextul în care foştii mei colegi au fost sortiţi unei nedrepte marginalizări?! O ipocrizie mai mare nici că ar fi fost posibilă! Tocmai de aceea, pentru că nu-mi stă în caracter să mă dedau unor astfel de jocuri subterane, consider că, pe viitor, îmi voi putea aduce contribuţia politică şi din exteriorul Camerei Deputaţilor sau a Senatului, aşa cum am făcut-o şi până acum! Cât despre culoarea viitorului meu politic, nu am luat încă o decizie, şi consider că o astfel de alegere necesită timp şi cumpătare.

Nu în ultimul rând, se mai impune o întrebare: dacă eu îmi asum responsabilitatea politică şi îmi declar solidaritatea cu nişte oameni nedreptăţiţi (motiv pentru care nu am simţit nicio tentaţie pentru listele PMP), domnul Valeriu Steriu de ce nu găseşte de cuviinţă să facă acelaşi lucru, de dragul colaboratorilor şi colegilor care, deşi au crezut în el, sunt astăzi marginalizaţi programatic?"

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE