Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Semnul electoral al USR, respins de BEC pe motiv că este similar cu cel al Uniunii Salvaţi Bucureştiul

Postat la: 22.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sigla USR, prezentă pe colaj, este identică cu cea sub care partidul a candidat drept USB la alegerile locale din Bucureşti, singura diferenţă fiind iniţialele. Biroul Electoral Central a respins, vineri, semnul electoral al Uniunii Salvaţi România, pe motiv că nu se deosebeşte de cel al USB de la alegerile locale, aşa cum cere legea, în condiţiile în care fuziunea dintre cele două partide nu a fost finalizată la momentul depunerii cererii.

Potrivit legii 208/2015 privind alegerile parlamentare, semnele electorale trebuie să se deosebească de cele anterior înregistrate de alte formaţiuni, având în vedere că ele aparţin de drept primei formaţiuni care a depus cererea. În acest caz, notează BEC, este vorba despre Uniunea Salvaţi Bucureştiul, formaţiune care a candidat la alegerile locale. Biroul Electoral Central transmite că, la verificarea datelor din instanţă, pe 16 octombrie, când USR a depus cererea privind semnul electoral, fuziunea cu USB nu era finalizată printr-o hotărâre definitivă şi nu a fost înregistrată la Tribunal.

Din acest motiv, BEC a decis să respingă înscrierea semnului electoral al USR, care va trebui acum să îşi aleagă o nouă prezentare grafică. BEC a decis să respingă, de asemenea, şi semnele electorale ale Uniunii Ucrainienilor din România şi Uniunii Democrate a Tătarilor din România, admiţând în schimb înregistrarea semnelor electorale pentru Partidul Social Democrat, Partidul Naţional Liberal, Partidul Mişcarea Populară, Partidul România Unită şi Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, printre altele.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE