Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Scenariu rusesc. Cum va răspunde de fapt Iohannis la nominalizarea Vioricăi Dăncilă

Postat la: 17.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Atitudinea lui Iohannis este un semnal negativ pentru protestatarii care, în ultima vreme, au propus soluția alegerilor anticipate, scrie publicația Sputnik, portavocea mediatică a guvernului de la Moscova.

Site-ul rusesc Sputnik consideră că președintele Klaus Iohannis va accepta propunerea Vioricăi Dăncilă în funcția de de premier. "Modul în care președintele va acționa în cazul propunerii Viorica Dăncilă este chestiunea cea mai intens discutată în aceste zile. Argumentele pro și contra propunerii PSD se suprapun peste eventualele planuri ale președintelui Iohannis, dar și peste ideei mai revoluționare, culminând cu declanșarea alegerilor anticipate. "La un an de la alegerile parlamentare, avem deja două guverne PSD eșuate", a declarat președintele Klaus Iohannis. "Este o situație care mă nemulțumește profund și mă îngrijorează", a mai completat șeful statului.

Declarația președintelui face parte din "firescul" relației dintre el și coaliție, deci până aici nimic special. Chiar înțepătura ce nu putea lipsi din discurs este decentă, ca și cum președintele a făcut această remarcă... pentru că intra în fișa postului. "Există riscul unor urmări economice negative ale acestei crize generate, din nou, de PSD", scrie Sputnik.

"Cu alte cuvinte, președintele va accepta prima soluție propusă de Coaliție pentru a încheia „nesiguranța politică", orice altă variantă - începând cu respungerea acestei prime propuneri și ajungând până la înercarea de instalare a unui guvern de coaliție sau tehnocrat - oricare alternativă, deci, ducând la prelungirea „nesiguranței" sau chiar la „instabilitate". Președintele a spus deci clar că avem un nou premier - și acesta nu poate fi decât Viorica Dăncilă, nu pot apărea surprize atât timp cât Coaliția asigură majoritatea în Parlament", concluzionează site-ul rusesc.

"Faptul că președintele a convocat "toate partidele parlamentare la consultări" este pur și simplu procedural. În mod cert, un politician abil ca Iohannis nu poate miza pe formațiuni politice care, de mai bine de un an, nu reușesc să prezinte nicio alternativă la Coaliție, nici măcar în fază de proiect. Atitudinea lui Iohannis este un semnal negativ și pentru protestatari care, în ultima vreme, i-au cerut să nu desemneze candidatul PSD - ALDE și au propus soluția alegerilor anticipate.

După cum se știe, sâmbătă, 20 ianuarie, va avea loc un mare miting în Capitală la care vor participa grupările #REZIST", mai scrie site-ul rusesc Sputnik, considerat a fi unul dintre principalele instrumente de propagandă ale Kremlinului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE