Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Scandal imens la summitul lui Klaus Iohannis

Postat la: 18.09.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Luni seară, o informație-bombă s-a propagat cu repeziciune în presa din România. Premierul Viorica Dăncilă, care ar fi trebuit să fie la Aeroportul Băneasa la ora 18.00, pentru a se întâlni cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, nu a putut să ajungă la timp, scrie antena3.ro.

"Și de aici începe scandalul. De la ora 18.00 și până la 21.00, cea mai viguroasă echipă de investigație, echipa emisiunii "Sinteza zilei", a pus mâna pe documente clare care clarifică totul. Dar, România nu e pe documente, e pe ce vezi. În seara aceasta vă arătăm", a spus Mihai Gâdea, la începutul emisiunii "Sinteza zilei".

Care este explicația oficială a Guvernului pentru faptul că premierul Viorica Dăncilă și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker nu s-au mai întâlnit

"Urmare a unor informații publicate în spațiul public referitoare la așa zisa întârziere a premierului Viorica Dăncilă la întâlnirea cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, Biroul de presă al Guvernului face următoarele precizări:

Protocolul Guvernului României a fost informat de Reprezentanța Delegației Comisiei Europene în România că aeronava cu care se deplasează în România președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va ateriza pe Aeroportul Băneasa, la ora 18.30, informații confirmate de documentele oficiale primite de la Bruxelles.

Premierul Viorica Dăncilă a plecat la ora 17.30 de la Palatul Victoria spre Aeroportul Băneasa.

La ora 17.40, Protocolul Guvernului a fost anunțat de către directorul Aeroportului Băneasa că aeronava cu care vine în România președintele Comisiei Europene este posibil să aterizeze mai devreme decât ora anunțată inițial.

La ora 18.00, premierul Viorica Dăncilă a intrat în Aeroportul Băneasa. Însă, SPP a preluat în coloană oficială delegația președintelui Comisiei Europene de la scara avionului și a plecat spre hotelul la care urma să fie cazată" se arată într-un comunicat al Guvernului.

Documentul oficial cu ora sosirii lui Jean-Claude Juncker

Mihai Gâdea a prezentat în premieră națională, la "Sinteza zilei", un document ce conține detaliile acestei vizite, dar și imagini care demonstrează că totul ar fi putut fi plănuit.

"Avionul ajunge la București la ora 17.52. La ora 17.30, premierul Viorica Dăncilă plecase spre Aeroportul Băneasa. La ora 17.40 există pentru prima oară informația către prim-ministru că avionul va ajunge mai devreme.

Care sunt motivele pentru care turnul de control și nimeni altcineva nu a anunțat-o pe Viorica Dăncilă până la 17.40? Premierul ajunge la aeroport la 18 și câteva minute. Până când este garat avionul lui Juncker se face 18 fără doar câteva minute ", a explicat Mihai Gâdea.

Diversiune sau deturnare pe pista aeroportului?

Jean-Claude Juncker este urcat în mașină imediat, deși ar fi trebuit să ajungă la salonul oficial unde premierul Viorica Dăncilă ajungea de îndată. În imaginile de la aeroport se vede cum mașina Comisiei este scoasă din aeroport de către SPP în clipa în care intra mașina cu premierul român.

"Cele două mașini trec practic una pe lângă cealaltă doar pentru faptul că cineva a decis că primul om al guvernului european trebuie băgat în mașină și trimis la hotel și nu în salonul în care cei doi oficiali s-ar fi întâlnit", a adăugat Mihai Gâdea.

Șeful aeroportului știa de decalarea zborului. Legătura cu Dacian Cioloș

"Am o sursă foarte importantă care ne dă o informație, care desigur poate fi verificată într-un minut, și care a fost verificată. Șeful aeroportului, Dan Baciu știa de decalarea zborului.

Dan Baciu este soțul doamnei Sorana Baciu, fost secretar de stat în Ministerul Economiei, Cabinetul Cioloș", a dezvăluit Mihai Gâdea.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE